anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Exista alimente care sa-mi imbunatateasca  starea ficatului? Adica sa-mi stimuleze functiile hepatice fara a agresa ficatul

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| andreea_8479 a răspuns:

Alimentele care sunt necesare ficatului

Ficatul poate fi protejat împotriva afecţiunilor prin consumul regulat al unor alimente sănătoase, considerate a fi remedii extraordinare împotriva bolilor de ficat.

Alimentele care conţin fibre, precum legumele verzi sau cruciferele sunt preferatele ficatului. Spanacul, salata verde, varza, varza de Bruxelles, conopida, sfecla sau ardeii graşi contribuie la protejarea şi fortifierea ficatului. Cerealele integrale au acelaşi rol, reprezentând o sursă importantă de fibre. În aceeaşi categorie intră şi grapefruit-ul, lămâile, portocalele sau fructele de pădure care au în plus antioxidanţi. La fel de necesare sunt şi „grăsimile bune", care se găsesc întotdeauna în peşte (poţi lua şi suplimente cu ulei de peşte), ulei de măsline, soia, in, nuci, seminţe de dovleac.

De asemenea, ficatul are nevoie de proteine pentru a funcţiona la standarde normale. Cele mai bune surse de proteine sunt fasolea uscată, nucile şi peştele. Este indicat să mănânci carne de vită, pui, sau alte varietăţi, dar în porţii mici, pe care este mai bine să le fierbi.
Cu cât mâncarea suferă mai multe transformări prin prelucrarea termică şi amestecuri, cu atât este mai mare riscul unor reacţii chimice nocive pentru organismul uman. Tocmai de aceea, pentru sănătatea întregului organism şi, în mod special, a ficatului, este bine să consumi alimente cât mai puţin procesate.

Salatele au efect diuretic şi ajută la eliminarea toxinelor din corp, îmbunătăţind secreţia bilei. Ele pot fi folosite ca fel unic, sau garnituri la mâncăruri.

Ceaiul verde, contribuie şi el, la regenerarea celulelor ficatului. Totodată, nu uita să consumi cât mai multă apă plată! Apa plată hidratează ţesuturile şi elimină substanţele toxice din corp.

sper sa t ajute

3 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

Alimente cu efect de stimulare a funcţiei hepatice: fructe - agrişe, cireşe, vişine, fragi, gutui, pepeni verzi, prune, struguri (1-2 kg/zi), ienupăr (10-15 fructe proaspete zilnic) şi o cură de lămâi proaspete, îndulcite cu miere de albine; legume - fasole păstăi, tomate, ardei, dovlecei, morcov, vinete, spanac, salată, varză crudă şi ridichi; sucuri din legume proaspete - morcov, sfeclă roşie, varză, ridichi negre, castraveţi, precum şi suc din orz verde (câte o jumătate de pahar dimineaţa şi seara).

| greg a răspuns:

Buna intrebare, bun raspuns MoiaDaniela

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In general, cam tot ce are gust amar, iti stimuleaza functiile ficatului.de exp. ceaiul de papadie sau frunzele de papadie, folosite pentru salata.