|

Funda.ce sunt migrenele si cand apar ele?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Migrena este o suferinta cronica caracterizata prin dureri de cap moderat-severe, recurente. Poate sa apara o data sau de doua ori pe an sau de mai multe ori pe luna. Acestea sunt asociate de regula cu alte simptome (greata, varsaturi, sensibilitate la lumina sau la zgomot). In general sunt agravate de activitate fizica sau determina evitarea activitatii fizice.
Este cea mai frecventa cauza pentru dureri severe de cap – aproximativ 20% dintre femei si 6% dintre barbati sunt afectati. Debutul este frecvent in adolescenta sau in copilarie, intalnita cu frecventa maxima la persoane intre 25 si 55 de ani. Dupa 55 de ani frecventa atacurilor scade, in special la femei.
Durerea de cap care incepe in copilarie este frecvent migrena.
Variantele migrenei

Cea mai frecventa este migrena comuna (fara aura). Doar 10 % dintre persoanele afectate au migrena cu aura si 20% au ambele tipuri. Mai rar apare doar aura fara durere de cap, in special la persoanele in varsta.
Aura reprezinta simptome neurologice care apar cu 10-60 de minute anterior durerii de cap, frecvent exprimate prin fenomene vizuale care apar la ambii ochi – pete negre, gri, tremorul imaginii, flashuri, lini colorate, si prin fenomene senzitive – ace, intepaturi, amorteli care apar prima data la degete si apoi de intind la tot bratul si la fata.

| a răspuns:

Bună!

Vezi detalii la linkul :
http://www.sfatulmedicului.ro/migrena

http://www.csid.ro/......m-6441810/


Toate cele bune.

| a răspuns:

MIGRENELE,sunt durerile severe de cap.Pot aparea din cauza sensibilitatii la zgomote, a fotofobiei.mai poate aparea si din alte motive:alimentare(drojdia din gogosi,nitriti din carne,folosirea zaharinei,aspartanului,alune,vin rosu,lichior,etc),cofeina,anumite medicamente,stres emotional,parfumuri, probleme cu somnul, schimbari de temperatura si hormonale, deficit de vitamine.
Apare o rigiditate in zona gatului, durerea afecteaza o jumatate a capului.

| a răspuns:

Migrenele sunt dureri de cap, pulsatile, care se accentueaza la lumina si zgomot, si se insotesc de greata si varsaturi. Se datoreaza stresului, problemelor oculare sau neurologice, parfumuri sau mirosuri puternice, tulburarilor de somn...

| a răspuns:

Migrenele reprezinta o problema pentru foarte multe femei, caci ele au de-a face mai mult cu aceasta problema. Exista semne diferite de la o persoana la alta in privinta migrenelor.

Iata care sunt cele mai clare semne ca ai migrene, conform ABC News:

Depresie si iritabilitate

Schimbarile starii unei persoane arata ca ea are migrene. Unii pacienti sunt brusc foarte depresivi, fara sa aiba un motiv anume, sustin specialistii in domeniu.

Un studiu facut in 2010 si prezentat la un congres de neurologie din SUA arata ca depresia moderata sau severa creste riscul ca migrenele episodice sa devina cronice.

Somnul nu e odihnitor

Cei care se trezesc obositi sau nu adorm pot avea migrene, caci aceste probleme sunt strans legate intre ele.

Atunci cand cineva are o migrena, somnul devine o grea incercare. Adesea, insomniile sunt rezultatul migrenelor.

Nas infundat si ochi inlacrimati

Cei care au migrene prezinta si probleme ale sinusurilor. Ei au nasul infundat si ochii le lacrimeaza destul de mult. Durerea de cap provocata de sinusuri este un semnal aproape sigur ca acea persoana are o migrena.

Durere pulsatila de cap

Durerea de cap pulsatila intr-o parte sau in ambele parti ale capului reprezinta inca un semn al migrenei. Un studiu facut printre pacientii cu migrene a aratat ca 50% dintre ei au o durere pulsatila intr-o parte a capului, iar 34% au spus ca au frecvent o asemenea durere de cap.

Durere in zona gatului

Atunci cand apar migrenele, ele sunt insotite si de o rigiditate in zona gatului. Aceasta este o etapa de inceput a migrenei, de fapt. Dupa o migrena, in zona din spatele gatului apare o durere care pulseaza.

Cascatul

Daca o persoana casca frecvent, aceste poate fi un semn al unei migrene care urmeaza. Spre deosebire de cascatul provocat de oboseala, cel care apare prea des, la interval de cateva minute, este semnul unei migrene.

| a răspuns:

Vezi aici care sunt tipurile de migrena: http://www.femeii.ro/tipuri-de-migrene/

| a răspuns:

Migrenele sunt dureri de cap care apar in general din cauza oboselii.

| a răspuns:

Migrenele pot fi foarte dureroase si epuizante. Aproape doua treimi din cei care sufera de migrene nu pot functiona normal atunci cand au cate un atac. Cu toate acestea, exista remedii oarecum simple de a diminua si chiar elimina episoadele de dureri. Iata cateva sfaturi: http://cumfacsa.ro/......-o-migrena