anonim_4396
| Anonim întreabă:

Hei, imi poate spune cineva cate ceva despre corset pentru coloana? Am scolioza dorsolombara si trebuie sa-mi vina corsetul (deja am luat masurile si toate cele). Adica o sa trebuiască sa-l port chiar 24/24 (in afara de atunci cand fac dus)?
Am văzut un model si nu arata bine deloc, nu stiu din ce material e dar este tare si cand ma gandesc ca o sa trebuiască sa stau zi de zi cu el, mai ales sa dorm. Ce haine pot purta si cum pot masca corsetul incat sa nu se holbeze toata lumea la mine? Fac 14 ani in 3 luni. Doctorul a spus ca trebuie sa l port 5-6 ani. Cea care mi-a facut corsetul a zis ca nu e chiar nevoie sa-l port si cand dorm daca ma deranjează dar eu vreau sa ma vindec cat mai repede. O sa fac si kinetoterapie. Vreau sfaturi ca sa fiu pregatita si sa nu ma trezesc ca fac ceva gresit, pentru cei care au purtat sau poarta corset, va rog dati-mi sfaturi pentru ca evident nu o sa port corsetul de buna voie dar trebuie ca sa ma vindec. Sunt oarecum speriata de ideea ca o sa port o bucata mare de material tare pe mine 5-6 ani. Si vara cum o sa fie? Nu o sa pot sa port maieu sau bluze stramte? Sunt ingrozita. Va rog cine a purtat sa-mi zica experienta lor.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Sănătatea coloanei vertebrale este sănătatea întregului corp. Din ea ies nervii care conduc apoi fiecare parte a corpului. Dacă coloana vertebrală este deformată - scolioză, nervii care ies din ea sunt turtiți și semnalele care se transmit prin ei sunt îngreunate și corpul întreg suferă. De asemenea deplasările corpului susținut de coloană sunt îngreunate. Scolioza apare mai ales în perioada de creștere rapidă a corpului. Corsetul este un ajutor pentru repararea ei. Dacă îl porți exact așa cum a fost prescris de medic, defectul se poate corecta complet. Dar va trebui să îl porți până la remediere. După ce te obișnuiești cu el, îți va fi mai ușor.

1 răspuns: