| Swetlly122 a întrebat:

Hei TPU! Am mari probeleme cu somnul! Deci îmi e somn tot timpul și mă simt atât de bine când dorm! Și la școală în timpul orelor stăteam cu capul pe bancă și moțăiam.Și când veneam acasă mâncam și dormeam iar când mă trezeam mă simțeam vinovată ca am cedat prada ispitei (somnului) fara sa fac vreo tema sau ceva treabă. Cum scap de asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Poate ai diabet, si atunci se explica starea de somn datorita fluctuatiei glicemiei.

| Annastassia a răspuns:

Iti planifici ziua, cu creionul pe hartie, pentru fiecare ora a zilei. de la 7 dimineata, pana seara la 10, cand trebuie sa fii in pat.

| Annastassia a răspuns:

Sincer, uneori ma interb daca ai 18 ani, fiindca dupa comporatment "dormit cu capul pe banca' la scoala... imi face impresia ca nu ai mai mult de 10-11 ani.

| XKronstadt a răspuns:

Somnul tău poate fi un simptom al sindromului metabolic. N-ar strica niște analize ale sângelui.

| UnGalago a răspuns:

Bună, Nu cred că este nimic în neregula cu faptul că organismul cere somn. Probabil ești la vârsta în care acesta cere mai mult somn pentru a se dezvolta (sau ultima perioadă a fost foarte stresantă pentru tine), deci nu știu dacă a scăpa de somnolență este soluția.
Este posibil să îți lipsească și motivația - însă doar tu știi ce te motivează cu adevărat, deci nu îți pot da un sfat în acest sens.

Nu te simți vinovată pentru că cedezi ispitei, cum ai spus tu, însă nu îți neglija nici îndatoririle. Toate au rostul lor.

Pe lângă ceea ce am spus mai sus, somnolența poate fi cauzată și de alimentație, respectiv lipsa unor minerale din corp. Rezolvarea? Ți-o poate spune doar un medic, în urma efectuării unor analize. Până ajungi însă la acesta încearcă să mănânci mai sănătos, alimente care îți dau energie (există Google pentru sugestii).

Dar nu uita! Psihicul e cel care te poate ajuta cel mai mult.
Succes!