| Murgocea_Stefan_1997 a întrebat:

Hei TPU, fac fitness de ceva vreme si pot spune ca imi este ca o pasiune, dar am o problema fiindca stau la tara, mai muncesc si trebuie sa ridic greutati deaspura capului si am dureri in josul coloanei. Aveti idee cum pot scapa de ele? O mica parte din musculatura o pot avea si de la munca, gen cum as putea evita sa nu ma mai doara?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Nu mai ridica greutăți, nici chiar dacă munca îți solicită acest lucru. Prin ridicarea greutăților tu îți accentuezi nu doar durerea ci și afecțiunea.
Sănătatea este mai importantă decât frumusețea.

| Anonim a răspuns (pentru anonimg):

Ii spui astea in calitate de medic specialist sau gura-casca?
Un mod bun de a evita si remedia durerile de spate este antrenamentul tuturor grupelor musculare.Musculatura spatelui trebuie intarita si nu plafonata.Pana si medicul recomanda mersul la sala, el este singurul care ii poate recomanda evitatul greutatilor.
Pot sa zic din experienta altora care aveau dureri imense de coloana si probleme la ea ca ridicatul greutatilor i-a ajutat foarte mult sa previna si sa trateze.

| anonimg a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu sunt medic, dar dacă durerea a venit din cauza greutăților ridicate, atunci trebuie evitată durerea și cauza care a dus la aceasta.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Atentie, ca la ridicarea greutatilor deasupra capului paticipa si coloana vertebrala. Se poate deforma, se pot tasa vertebre. Ambele dau dureri.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Atata timp cat ridici corect greutati sau executi corect antrenamentele cu greutati nu vei mai avea dureri lombare
Pana te recuperezi fa o pauza si foloseste comprese cu apa.

| Monquesse a răspuns:

Eu zic sa ai grija cu ridicatul greutăților încât sa nu ai probleme cu coloana mai târziu. Ai grija cum le ridici și greutatea sa fie mai mult pe picioare, tine spatele drept iar când te apleci si ridici fa-o cu ajutorul genuflexiunii.

| DoYouLikeMe a răspuns:

Iti vorbesc din perspectiva unei persoane care are probleme de spate in zona lombara, mai exact sciatica, inca din 2014. Nu ignora durerile si nu depune efort prea mare, mai ales daca ai peste 1, 70, deoarece poti ajunge usor la hernie de disc, iar atunci nu mai e de gluma (sau in cazul cel mai rau la paralizie). Cat despre dureri, Youtube-ul e plin de exercitii pentru zona lombara. Sanatate iti doresc!