|

Hei TPU, in ultimele zile de cand locuiesc la internat am fost nevoit sa fac baie cu apa rece...pentru ca veneam de la fotbal si nu puteam sa stau sa put...ce se poate intampla daca faci dus cu apa rece in afara ca racesc?

7 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Probleme la plamani si/sau meningita la cap.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca te speli si pe cap cu apa rece complicatii nasoale poti sa patesti sau poti sa nu patesti nimic.dar nu iti incerca norocul, poti sa faci pneumonie si e naspa, sau bronsite, sau alte chestii medicale care o sa iti afectezi toata partea ORL, o sa ai urechile ciuruite si gatul etc multe se pot intampla de la dusuri reci mai ales cand vii transpirat.
Nu au apa calda sau de ce?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca să faci duș cu apă rece, este sănătos, dacă ești antrenat. Se numește călire. Astfel, dacă intri sub duș, stai câteva secunde și doar te uzi, și apoi te ștergi rapid cu un prosop uscat, corpul consideră asta ca un atac. Ca să se apere pune circulația de sub piele să se activeze și astfel se întărește corpul. Dacă stai prea multe secunde sub dușul rece, doar atunci răcirea nu poate fi învinsă și poate apărea răceala ca boală, etc. Dar dacă faci asta treptat, tot mai multe secunde, devii imun la frigul iernii.
Exemplu, într-un septembrir târziu am făcut doar o scufundare în Bega lângă Timișoara. Apa avea ceva pe la 15 grade. Nu am reușit să ies prea repede că era un mal abrupt.
A doua zi m-a durut un reumatism la coloană jos și am fost nevoit să fac o cură cu injecții să îmi treacă.
Dar dta ai nevoie să te speli, să te cureți, în apa rece a dușului, să elimini transpirația rău mirositoare.
Poți proceda așa. Înmoi un prosop în apa rece. Cu el umezești corpul în zona pe care vrei să o cureți. Acum este udă. O freci cu săpun.
Mai înmoi o dat prosopul în apă. Îl storci. CU el ud cureți zona cu săpun.
Repeți procedeul până pielea rămâne curată. Astfel expunerea la frig e minimă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sadrian46):

Si cand te gandesti ca unii se arunca dupa cruce de boboteaza in apa inghetata happy, is invidios pe ei dar asta este, unii pot altii nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Simpatik):

Da, și rușii fac o scufundare în copca de ghiață, fără cruce, apoi se bagă în sauna. Sau încep cu sauna. Noi, dacă bate un pic de vânt printr-o fereastră, spunem că e curent și răcim.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu se intampla nimic. Deocamdată e cald si nu patesti nimic in perioada asta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti sa racesti la plamani si sa ai probleme de lunga durata, eu zic ca nu merita.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează