|

Hei TPU! Mă aflu într-un impas. Din cauza Coronavirus nu am mai putut merge la clinică sa îmi fac analizele pentru operația la ochi (reducere de dioptrii, astigmatism).
Sunt clasa a11a și până în primăvara clasei a12a ar trebui sa fiu operată.
Știe cineva daca fac analizele și ele ies că ochii sunt apti pentru operație, voi face operația atunci sau va trebui sa mai aștept o perioada mai lunga?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Sub varsta de 30 ani nu este recomandata operatie pentru corectarea miopiei!
Daca faci la varsta ta, ulterior va mai trebui sa repeti operatia, DAR nu va mai fi de unde sa se indeparteze materie, pentru corectare, risti sa ramai oarba la batranete.

| a răspuns:

O faci DUPĂ ce trece treaba asta cu starea de urgență

| a răspuns:

Buna! Eu am fost operata anul trecut la ochi (dar nu de astigmatism) și mi-a dat o lista cu analize de sânge de făcut și EKG. Totuși, se specifica sa le fac cu 2 săptămâni înainte de operatie. Nu știu dacă se aplică și la tine, dar nu vad de ce s-ar amâna operația daca rezultatele sunt bune. Probabil ai stabilit data după vârsta ta și nu după timpul de așteptare între analize și operatie. Apoi, nu știu cum e cu recuperarea, dar pe mine m-a ajutat mult sa fiu in vacanță și să nu fortez ochii, cum fac in timpul scolii.

| explică (pentru WhiteLife):

Nu am făcut încă analizele. Urma să le fac. In cat timp ai făcut operația după analize

| a răspuns (pentru IoaNa1428Dmd):

Pai analizele le-am făcut cu 2 săptămâni înainte de operație. Cred că cel mai bine este sa aștepți până atunci sa vezi ce va fi, degeaba te gândești acum, pentru că se pot schimba multe big grin

| explică (pentru WhiteLife):

Wow! Deci după primul set de analize, la 2 sapt te-ai operat? Interesant

| explică (pentru WhiteLife):

Auzisem că trebuie să aștepți un an după primele analize și apoi să le refaci. Probabil e un mit sau am citit greșit

| a răspuns (pentru IoaNa1428Dmd):

Da, am făcut doar un set de analize, EKG, exsudat faringian, hemoleucograma, glicemia și analiza sa se vadă dacă am HIV, sau hepatite, din astea (nu le mai țin minte pe toate). De 2 ori am fost operata la clinica asta și de fiecare dată au cerut la fel, cu 2 săptămâni înainte fac analizele și le trimit rezultatele cu o săptămână înainte de operație. Nu știu dacă în alte părți e diferit, probabil diferă cerințele medicilor.

| a răspuns:

Depinde de clinică, de medic...

Și deja faci operație refractivă? La 18 ani?