| RogerTaylorLover a întrebat:

Hei TPU. Mereu când mă spăl pe dinți îmi curge destul de mult sânge. Asta se întâmplă de aproape un an. Mama mea este doctor stomatolog și am rugat-o să se uite la gingii. Mi-a schimbat pasta de dinți și a zis să periez mai încet. A funcționat câteva săptămâni asta, acum a revenit sângerarea. Mă spăl ușor, 2 minute de 2 ori pe zi și folosesc apă de gură. Tot am placă bacteriană, dinți gălbenui, gingii de culoare roz deschis-galben și sângerări ale gingiei chiar și în timpul zilei când nu mă spăl pe dinți. Și mă mai și dor dinții după fiecare spălare. Nu știu ce să fac. Mulțumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Alverto a răspuns:

Există mai multe cauze care pot provoca sângerările gingivale — schimbarea rutinei de igienă orală, periaj prea frecvent, prea intensiv sau, dimpotrivă, insuficient, precum și administrarea anumitor medicamente. Adesea, afecțiunea gingivală este cauzată de depunerile de placă bacteriană pe, în jurul și între dinți. Dacă nu sunt îndepărtate (de obicei prin periaj), aceste bacterii îți pot irita gingiile, provocând sângerarea.
Șase pași simpli pe care îi poți face în cadrul rutinei zilnice de îngrijire orală pentru a reduce riscul de a scuipa sânge în timpul periajului:
1. DOI ORI DOI
Periajul dentar contribuie la îndepărtarea plăcii bacteriene și a resturilor de alimente care, fiind lăsate să se acumuleze pe și între dinți, pot irita gingiile, cauzând astfel probleme precum gingivita. Periază-ți dinții timp de două minute, de două ori pe zi, preferabil folosind o pastă de dinți cu fluor, precum parodontax.
2. NU OMITE NIMIC
În timpul periajului fii atent să nu omiți nicio suprafață, inclusiv zonele greu accesibile precum spațiile dintre dinți. Treci metodic de la o zonă la alta, periind suprafețele exterioare și cele interioare ale tuturor dinților (de sus și de jos), precum și suprafețele de mestecare. Poţi să-l rogi pe medicul dentist să-ți explice care este modalitatea optimă de a-ți peria dinții.
3. FII BLÂND
Când vorbim de curățarea dinților, mai tare nu înseamnă mai bine. De fapt, periajul prea intensiv sau prea îndelungat sau utilizarea unei periuțe de dinți uzate pot leza smalțul dentar, de aceea fii delicat când îți speli dinții. Este, de asemenea, recomandat să-ți schimbi periuța de dinți la fiecare trei luni.
4. ÎNVAȚĂ UNGHIURILE
Folosește mișcări circulare sau eliptice și orientează periuța de dinți cu perii în jos, spre gingie, la un unghi de 45 de grade. Astfel vei putea curăţa mai bine linia gingivală (linia dintre gingii și dinți). Atunci când curăți suprafețele interioare ale dinților din față, ține periuța vertical și, cu partea din față, fă mișcări scurte și circulare.
5. NU UITA DE LINIA GINGIVALĂ
Linia gingivală poate fi susceptibilă la depunerile dăunătoare de placă bacteriană. Acordă o atenție deosebită îndepărtării plăcii bacteriene din această zonă precum și din spațiile dintre dinți. Astfel, împreună cu utilizarea regulată a aței dentare sau a periuțelor interdentare, poți ține sub control depunerile de placă bacteriană.
6. NU UITA NICI DE LIMBĂ
O igienă orală adecvată presupune îngrijirea nu doar a dinților și gingiilor. Curățarea delicată a limbii poate ajuta la împrospătarea respirației și menținerea curățeniei cavității bucale, îndepărtând bacteriile.

16 răspunsuri:
| Annastassia a răspuns:

Schimba dentisul! Este evident ca mama ta nu este nici pe departe un dentist bun.
Posibil sa ai o paradontoza si spune-i maica-tii ca acum s-au inventat injectiile in gingie, care rezolva problema.
Nu-i normal sa-ti sangereze dintii, iar periajul trebuie facut corect, cu insistenta, nu usor sa nu sangereze gingiile.
Din punctul ei de vedere, probabil ca-i mai bine sa nu te mai speli deloc pe dinti, ca sa vezi ca nu-ti mai sangereaza dantura.
Schimba dentistul, mergi la vecina!

| RogerTaylorLover explică (pentru Annastassia):

Ce e cu limbajul ăsta? Nici măcar nu o cunoști pe mama mea. Este cea mai bună din oraș, și nu o zic eu. Era greu dacă răspundeai frumos?

| AnywayTheWindBlows a răspuns (pentru RogerTaylorLover):

Despre ce limbaj tot vorbesti tu acolo? Nu tin minte sa fi folosit cuvinte vulgare in raspunsul meu. Mie sincer mi se pare ca am formulat-o ok, nu cu rautate sau ceva de genul. Ar fi trebuit ca in loc de "maicata" sa zic "doamna mama ta"? laughing Mi-ai interpretat tu gresit mesajul... prin "Maicata ii dentist si tu pui asemenea intrebari aici... Cine crezi ca se pricepe mai bine, un strain de pe TPU sau mama ta care este dentist?" ma refeream ca ar trebui sa o intrebi pe ea( cand are timp, evident) chestiile astea. Pana la urma ea e dentistul, nu noi.

| Annastassia a răspuns (pentru RogerTaylorLover):

Imi pare rau sa-ti spun, daca mama ta dovedeste lipsa totala de competenta si tu o consieri cea mai buna in domeniu, atunci nu te mai mira de ce ai paradontoza, dintii galbeni si placa bacteriana.
Asa ceva este inacceptabil!
Ori mama ta te neglijeaza total ori, nu are habar ce face in meseria ei, ceea ce o face un medic foarte slab.
Este rusinos sa scrii toate problemele tale cu dantura aici in situatia in care ai un membru al familie, taman dentist.

Mergi in orasul vecin, daca in orasul tau, cel mai bun medic stomatolog este un mare fiasco, care a ratat rusinos, sa-si trateze propriul fiu.

| Annastassia a răspuns (pentru AnywayTheWindBlows):

Nu-ti fa probleme, ca s-a suparat pe toti care i-am spus sa schimbe dentisul, fiindca nu-i constient ca nu-i posibil sa ai mama stomatolog si tu sa ai probleme grave cu dantura, sa urlii pe forumuri pentru asta si sa afirmi ca mama sa este cea mai buna din oras, cand starea jalnica in care se afla chiar lui fii-su, este dovada rusinoasa ca este un medic foarte slab.
Sta cuminte, ca nu l-a jignit nimeni, doar i-am spus adevarul in fata si asta l-a suparat.

Răspuns utilizator avertizat
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Cea mai buna pasta de dinți in cazul tau este LACALUT ACTIV. Eu o folosesc de 20 de ani si nu mai am probleme cu sângerarea gingiilor. Mie mi-a recomandat-o un medic internist. Încearcă si tu. Eu nu pot folosi alta pasta pentru ca sunt alergica. Lacalut Activ este recomandata persoanelor alergice.

| BlackBriliant a răspuns:

Spala-te doar o data pe zi si, inainte de spalare nu uita sa treci periuta printr-un jet de apa ca sa nu prea abraziva. Foloseste Paradontax Extra Fresh Complete Protection.Se pune o cantitate de marimea unui bob de mazare

| Jus7t a răspuns:

Mergi la alt medic stomatolog.
Sunt și periuțe pentru dinți sensibili.

| AnywayTheWindBlows a răspuns:

Maicata ii dentist si tu pui asemenea intrebari aici... Cine crezi ca se pricepe mai bine, un strain de pe TPU sau mama ta care este dentist?

| RogerTaylorLover explică (pentru AnywayTheWindBlows):

Chiar atât de greu îți era dacă răspundeai frumos? Era pe fugă la muncă când am întrebat-o, nu o fi avut timp să îmi examineze dinții corect.

| AnywayTheWindBlows a răspuns (pentru RogerTaylorLover):

Nu-ti fa griji, o sa aiba ea timp sa-ti examineze dintii. Tot nu inteleg de ce te-ai aprins asa de la raspunsul meu... Nici nu vad unde ti-am vorbit asa urat, cred ca ai gresit persoana :/

| Feyenooord666666 a răspuns:

Nu te mai spala atat de tare si incearca paradontax o vreme.

Daca nu du-te la dentist.

| RogerTaylorLover explică (pentru Feyenooord666666):

Am precizat în întrebare că am încetat să periez dinții tare. Și da, deja folosesc parodontax de ceva timp, nicio diferență.

| Feyenooord666666 a răspuns (pentru RogerTaylorLover):

Du-te la dentist!

| CiubotariuAndrei a răspuns:

Trebuie sa renunti o perioada la spalatul pe dinti. Pasta e buna sa te ajute sa scapi de carii si sa tii intretii, dar dintii unor persoane pot fi sensibili la ea. Ps: Si poti risca sa faci paradontoza si de la pasta de dinti.