| asperger3 a întrebat:

Hello. De ceva timp simt ca inima mea bate destul de incet. Poate fi datorita regimului alimentar si de viata sau sa mi se para? Si ce analiza sa fac? EKG?
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Carbo = face ca inima sa bata mai puternica

proteinele face ca inima sa bata mai incet

lipsa efortului fizic, culturismul ajuta inima in mod direct, cand ridicam ceva inima percepe asta si o ajuta mult, ea devine mai puternica

Exercitiul fizic face inima mai mare si mai puternica asa ca ea va putea pompa mai mult sange la o bataie, iar intervalul de pauza intre doua batai va fi mai mare, asta inseamna ca inima celor antrenati fizic va fi mai odihnita dupa efort si/sau chiar in viata de zi cu zi. De exemplu in timpul odihnei lui Roger Bannister (atlet care se antrena sa "scoata" o mila sub 4 minute) inima ii batea de 40 de ori/minut ceea ce inseamna ca inima lui avea "viata lejera" in comparatie cu o inima normala (60-70 batai/minut) sau ce sa mai vorbim de o inima bolnava?

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Ecocardiac,test de efort, analize de sange

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce înțelegi prin destul de încet? Pe ce bază evaluezi ritmul ca fiind încet? Cum simți că el este mai încet, deci bate mai lent decât ar trebui să bată? Până acum nu ai sesizat asta? Cum de o dată ai sesizat ( ai început să interpretezi) aceasta?
Astfel, înainte de a-ți propune să faci o analiză, EKG, eu zic să faci o analiză simplă.
Să stai liniștit și să îți măsori pulsul timp de un minut.
Apoi să faci un exercițiu fizic energic, de exemplu alergare timp de 5 minute. Să măsori din nou pulsul. Vei vedea că va crește.
Astfel vei constata că inima ta știe să adapteze fluxul de sânge în raport cu nevoile organismului, deci este o inimă inteligentă.
Apoi în urma acestui simplu experiment, îți vei da poate seama că analiza dtale și concluzia că inima nu bate în ritmul preconizat de tine că ar fi cel optim, este eronată.
Astfel nu vei avea nevoie de un EKG.