|

Hey, am 16 ani și anul acesta am intrat la C E E E, fostul colegiu politehnic. Am știut că nu îmi va fi ușor așa că în primul semestru am luptat din răsputeri, odată cu sfârșitul acestuia a trebuit să lichidez și restanțele. Mă temeam să-mi dezamăgesc părinții, așa că zile în șir repetam toate temele posibile, însă stresul și-a lăsat amprenta în interiorul meu, nu puteam adormi, în general dorm 4, 5 ore /24. Mi se învinețesc ochii, transpir abundent și necontrolat, îmi tremură mâinile nebunește, simt amețeli și dureri de cap zilnic, în 3 săptămâni am adăugat 5 kg in greutate! Nu știu ce să spun. Să fie oare stresul de vină? Acum sunt într-al 2-lea semestru și încă nu am lichidat restanța la matematica, stresul mă face de multe ori să mă gândesc la suicid, însă așa ceva nu se va întâmpla niciodata deoarece după cum am spus mai sus, nu vreau să-mi dezamăgesc părinții. Credeți ca problemele de sănătate provin de la stres sau la mijloc stă altceva? Ce credeți că ar trebui să fac? Risc să rămân cu traume psihologice daca o să mă mai chinui 4 ani așa? Vă rog expunețivă părerea, simt că nu mai suport mult această presiune!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Trebuie sa-ti aduci aminte ca un program bine facut te face sa ai un randament la fel de bun. Ai nevoie de odihna, ai nevoie de putin timp in aer liber, de putin timp pentru sufletul tau. Programeaza-ti timpul de invatat in asa fel incat sa-ti asiguri 7-8 ore de somn, sa mananci macar de trei ori pe zi (nu uita de fructe si legume), sa te recreezi fie si prin banalul mers pe jos. Ai nevoie de deconectare, asta e clar ca inseamna de ceva timp petrecut cu prietenii sau macar cu cineva cu care sa vorbesti despre orice altceva decat despre invatatura. Si daca tot te gandesti la parintii tai, gandeste-te la cat de ingrijorati ar fi sa afle ca sanatatea ta este in pericol. Daca nu ai grija de sanatatea ta, nu vei putea realiza nimic. Curaj, schimba putin ritmul si vei fi foarte bine!