| anonima455 a întrebat:

Hey! Am o alunita si mi-e foarte frica sa nu fie cancerigena. Fratele meu mai mic o are in acelasi loc ca si mine, apropo, la fel si mama. Insa alunita mea e putin mai mare (nu foarte mare), e uniforma (rotunda), insa are o pata neagra si in rest e maro. Cateodata ma scarpinam deoarece simteam mancarimi (si in prezent simt), iar mama a spus ca poate se decojeste din cauza ca ma scarpinam si de aceea e neagra in mijloc. Am impresia ca creste cateodata. Ce credeti? Ar putea fi cancerigena?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu putem noi răspunde de la distanță dacă ar putea fi sau nu.
Asta poate doar medicul specialist după ce face analize.

| dannyel86 a răspuns:

E nevoie sa consulti un dermatolog.
Alunita se lasa in pace, nu te scarpini si nu ii produci leziuni de niciun fel.
Daca ea isi schimba culoarea, marimea, forma sau provoaca mancarimi, e recomandat sa te adresezi unui medic specialist, care sa-ti spuna daca acea alunita iti poate pune sau nu sanatatea in pericol.

| MagicOneT a răspuns:

O vizita la dermatolog iti va raspunde la intrebare si te va linisti.