|

Hey! Radiografia abdominală se face fara substanță de contrast?

6 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu! Numai Ecografia se face fara substanta de contrast.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Rdiografia arata doara parti solide din organism, in general oase, nu poti face radiografie sau chiar si RMN la tesut de exemplu, sau la vase de sange etc.Alea nu apar,dar totusi se fac,dar cum?
Pai asa folosind o substanta care este citita pozata de razele X sau de cele magnetice,de aia se folosesc acele substante.

De exemplu vrei sa vezi daca ai ceva vas rupt pe undeva,cum se face? Se baga in zona aia in sange o substanta de genu asta,apoi se face RMN si unde se varsa sangele,sau pe unde circula apare in acea poza,tocmai datorita acelei subsnate.
Dra razele X si undele magnetice nu pot poza tesutiri organe etc.
Deci daca tie ti se face radiografie la stomac,atunci va trebuie sa foloseasca probabil acea substanta,dooctorii stiu mai bine ce se face si cum.
Multi nu au idee de ce se folosesc acele substante,cum e cazul aici,alina care da un raspuns, ca acea substanta ti se da doara daca stiu si eu organismul tau ar fi mai puternic sau nu laughing nimic mai fals, dar asa cred f multi oameni, pana la urma fiecare cu cei doare laughing pe tine probabil te doare stomacu asa ca lasa doctorii sa isi faca treaba, asta daca stiu sa o faca, ai grija sa nu nimeresti cine stie ce vraci laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru relian):

La intestine se face radiografie?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru alma200033):

Nu stiu, nu sunt medic, cum am spus lasa medicii sa faca ce trebuie. Iara daca esti curioasa ce se face si cum ai google cauti cu ala si gasesti de toate, dar cel mai bine e sa cauti in limba engleza, o sa gasesti raspunsuri multe si mai bune decat ce gasest in romana.
La intestine iti face ceva dar am uitat cum se numeste, dar sihur nu-i radiografie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Medicul radiolog decide daca iti adminstreaza substanta de contrast sau nu in functie de sanatatea ta.
Dar tu iti faci radiografie deci o faci pe gol, la CT se pune problema de substanta de contrast.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă te referi fără gel din ala, da, fără gel, deoarece și eu mi-am făcut și mi-a pus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează