|

Hey TPU! Am 14 ani si de ieri am simtit ceva umflatura in spatele unui canin de pe arcada de sus. Asta mi-am dat seama ca este un dinte care creste incet intr-o pozitie oblica,atingand usor caninul. Am sa merg in cel mai scurt timp la dentist,dar pana atunci,imi puteti spune din ce cauza? Totul s-a intamplat brusc,fara sa simt. Ati patit si voi asta? Daca da, v-a scos acel dinte? Funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Si mie mi s-a intamplat la fel. La mine problema a fost cauzata de dintele de lapte care nu cadea,si intr-un fel,bloca celalalt dinte din a treste portivit, si mi-a crescut pe o directie oblica. Luna trecuta ma jucam cu limba peste acel dinte, si fortandu-l putin, a cazut. Din cate am inteles de la cunostinte cu experienta in stomatologie, trebuie sa imi pun aparat dentar. Dar deocamdata chiar nu vreau a ii pun pe ai mei la cheltuieli pentru un dinte stramb. Totusi, go to the dentist! Succes!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Te taie și ți-l scoate.
Așa am pățit eu.

| a răspuns:

Problemele cu dintii sunt ingrozitoare daca nu ajungi la timp la cabinet. Medicul stomatolog va sti ce sa iti faca astfel incat sa nu patesti nimic.
Acum, o mica glumita: vezi daca e recomandat si cu diploma pe bune. laughing
Nu mi s-a intamplat, dar am avut o colega care a patit sa ii creasca un dinte peste dintele de lapte si avea vreo 13 ani. Noroc ca a fost la dentist si acum e in regula.
Cred ca o sa te puna sa iti faci o radiografie sa vada ce si cum. E vreo 50 sau 60 de lei, depinde de cabinet.