anonim_4396
| Anonim întreabă:

am 15 ani si am miopie de -8 la ochiul drept si -6 la ochiul stang deci o miopie destul de mare iar dioptriile imi cresc rapid jumatate de dioptrie la ambii ochi pe an. Oare cum as putea face ca miopia sa nu mai creasca sa se opreasca am auzit ca doar cand stacneaza miopia poti face operatie la varsta cuprinsa intre 18 si peste 20 de ani.Nu vreau sa astept asa mult timp pana sa ma operez cum am mai spus as vrea sa stompez cumva dioptriile astea ale dracu.Dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

Cei ce au cu adevarat aceste probleme de sanatate merg la medic si nu-si lasa rezolvarea acestor probleme pe seama raspunsurilor primite de la gura lumii, asa pe marginea santului. Daca nu este o gluma ceea ce ne-ai spus, un medic bun iti poate ameliora sau chiar rezolva problemele de vedere, fara a astepta pana vei face 18 ani. Multa sanatate!

anonim_4396
| Anonim explică:

Tu cu miopie 6 respectiv 8 si ai vazut tastatura sa scrii asta si fara greseli gramaticale. Tu crezi ceea ce spui?

| UNEXPERTINCEPATOR a răspuns:

Ce aveti ma asa m-am nascut m-ai interesati-va despre miopie si apoi comentati.Va dau un exemplu mama mea are -15 la ambii ochi, pe ea o mostenesc.Eu umblu la controale medicale la ochi regulat si doctorul mi-a spus ca am -6 si -8 n-am spus de capul meu, plus ca se si vede am niste lentile foarte groase, si vad foarte prost fara ochelari.Eu am miopie cu astigmatism adica diferita la ambii ochi.Pe langa asta sunt si daltonist, stiu ca probabil nu o sa ma credeti dar sunt...Eu scoala o fac la scoala nevazatoriilor din cluj deoarece nu vad literele de pe o tabla normala.Nu mai comentati daca nu stiti...

| Vlad_Bogdan_1996 a răspuns:

Hai frate cum sa ai asa mare dioptria. Si eu o am maricica 1.5 si 1.75 dar cum dreaqu sa ai 8 si 6 si nici n-ai cum sa ai asa mare diferenta intre ele mai ales ca esti tanar. Numai batrani mai au la un ochi 2 si la unu 3.5 dar la un copil e imposibil. Si n-a fost buna gluma daca ne ziceai un banc era mai bine.

| Denisa1673 a răspuns:

Ba ce asa de necrezut? am 14 ani si la ultimul control aveam fking -5.75 si -6.25. app, daca vezi raspunsul, acum dupa aproape 4 ani, cum mai ai dioptriile?