| emy a întrebat:

Imi cer scuze, am gresit. Am vrut sa intreb daca medicamentele contra colesterolului sunt anticoagulante nu antiinflamatoare, cum am scris prima data. Multumesc frumos! happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nu sunt nici anticoagulante medicamentele pentru colesterol.

| Denisa0954 a răspuns:

Nu sunt nici antiinflamatoarele, nici anticoagulantele

| StefanChriss a răspuns:

Buna! Medicamentele care scad colesterolul LDL fac parte din clasa medicamentelor hipolipemiante, care este diferita de cea a anticoagulantelor. Cele doua clase au actiuni diferite. Anticoagulantele sunt folosite pentru a impedica formarea trombilor, in diverse artere sau in inima, fapt care scade riscul de accident vascular cerebral, tromboembolism pulmonar si alte patologii de genul. Hipolipemiantele, scad nivelul de colesterol, astfel incat sa nu se mai formeze placi de lipide (grasime) la nivelul vaselor, care sa ingusteze vasele si sa duca la hipertensiune arteriala sau care sa riste sa se fisureze si sa formeze trombii de care aminteam mai sus.

| Sophieka a răspuns:

Sincer, mai bine apeleaza maine medicul de familie? Sau nu ii poti adresa intrebar? Aici nu este cel mai indicat loc pentru a pune intrebari legate de sanatate!