anonim_4396
| Anonim întreabă:

Îmi explica mie cineva de ce ma simt mereu obosit de când o murit maica mea? Sau o fi de la covid? Am avut în decembrie covid și nu știu daca e din cauza decesului sau a covidului, credeam ca e de la xanax dar am testat nu am mai luat și tot asa ma simțeam epuizat. Ce pastile as putea sa iau sa îmi revin? Nu am deloc energie. ma tot ia somnul uneori nu știu ce sa fac.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floareasoarelui26 a răspuns:

Fatigabilitatea poate avea multiple cauze. Poate fi vorba de socuri psihice sau psihologice (deci si moartea mamei tale), dar poate fi asociat si altor afectiuni de ordin fizic (anumite infectii, carenta de vitamine si minerale, anumite boli cronice) sau afectiuni de ordin psihic (depresie, psihoza, sindromul Cotard etc.).
In cazul tau, este posibil sa fi fost afectat de pierderea mamei tale si sa ai aceasta perioada in care sa experimentezi astfel de stari. Daca starea persista pe o perioada mai mare de 6 luni, inseamna ca deja vorbim de oboseala cronica (SOC).
Pentru a-ti imbunatati starea, incearca sa ai o alimentatie bogata in vitamine si minerale, sa iesi la aer curat, sa faci miscare usoara sau moderata.

Răspuns utilizator avertizat
| Floareasoarelui26 a răspuns (pentru Adkins):

Cu drag!
Numai bine! Sper sa poti depasi aceasta stare cat mai curand...

9 răspunsuri:
| ContInchis666 a răspuns:

In loc sa te indopi cu pastile, fa sport, iesi afara si alearga
Iti recomand podcastul de la Buhnici cu Paul olteanu
https://youtu.be/bPSHOlvAlm8

| Adrian5575 a răspuns:

Numai baga atatea pastile in tine degeaba. Trebuie sa renunti la gandurile negative, sa privesti in viitorul frumos care te asteapta, sa te orientezi spre dezvoltarea personala, profesionala, intemeierea unei familii si sa te bucuri de natura si de ce iti ofera viata. Incearca sa petreci cat mai putin timp singur in propriile ganduri pentru ca asta te afecteaza cel mai mult. Nu ai nevoie de pastile pentru ca nu ai o problema fizica, ci de gandire si asta nu o rezolvi cu pastile.

| Adrian5575 a răspuns (pentru Adrian5575):

Si o vacanta cred ca ti-ar prinde bine. Macar o saptamana sa uiti de casa si tot ce e legat de ea.

Răspuns utilizator avertizat
| Adrian5575 a răspuns (pentru Adkins):

Cu drag. Apuca-te de treabawinking

| Lorena6879 a răspuns:

Sa știi ca unii psihologi nu dau diagnostice corect, ci la repezeală

Răspuns utilizator avertizat