| Anca2999 a întrebat:

Intrebare pentru cine a incercat o albire de dinti la dentist... va simtiti dintii mai albi? Aveti dureri dupa ce faceti albirea? Sunt mai sensibili dintii apoi?
Funda big grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Albirea dintilor nu este acelasi lucru cu detartrajul, albirea dintilor se face cu lumina uv. Detartrajul este curatarea dintilor de placa bacteriana, numita tartru, care se asaza pe dinti si ii incepe sa se inegreasca, formand diverse linii maronii pe dinti. Detartrajul se face fie printr-o perie mai tare, fie prin ultrasunete. Albirea dintilor si detartrajul sunt doua chestii complet diferite. Daca albirea dintilor este o chestie pur estetica, fara de care dintii tai nu ar fi afectati, a doua tine de igiena dentara si ar trebui sa se faca regulat.
Dupa detartraj iti simti dinti mai curati pentru ca este eliminat acel surplus de bacterii care se intaresc si nu mai pot fi curatate cu periuta, dupa albirea dintilor nu ii simti mai curati pentru ca nu ti-i curata ci folosesc raze uv. In mod normal nu ar trebui sa ai dureri sau sa ti se sensibilizeze dintii dupa albirea lor, dar asta depinde de la persoana la persoana si in functie de dentist.

5 răspunsuri:
| powergirl a răspuns:

Eu stiu pe cineva care 2 zile i-a simtit putin mai altfel dar a trecut nu stiu sa explic cum altfel dar asa mi-a zis depinde de persoane si depinde cat de bine ti-i face

| vangaelis a răspuns:

Domnisoara, Albirea dintilor se face prin detartraj. Aceasta manopera nu este dureroasa si nu ataca smaltul dintilor ca sa-i sensibilizeze. Dintii albii ii observam vizual nu putem simti insine faptul ca avem dinti mai albi. Si nu sunt mai sensibili dupa actul de detartraj.

| vangaelis a răspuns (pentru OoBunnyoO):

Detartrajul „albeste" dantura in masura in care elimina tartrul ceea ce poate aduce o nuanta alb spre galben al dintilor, dar pentru a obtine, rezultate mult mai evidente, este recomandata alta operatiune specifica. Detartrajul este in mod evident o etapa premergatoare a procedurii de albire. Nu am specializare in stomatologie, dar sunt asistent medical si mi-am permis sa-i fac o idee la modul general ca sa priceapa domnisoara ca nu este o chestie dureroasa. Stiu ca detartajul se poate efectua cu ultraviolete, mecanic, etc. si printre altele albeste partial dantura.
Oricum multumesc frumos pentru pont si pentru amabilitatea de care dati dovada prin felul de exprimare si fara atac la persoana.

| ginaosar a răspuns:

Vezi aici http://edent.cabanova.com/albirea-dintilor.html
Este foarte bun sper sa te ajute

| carmen2011 a răspuns:

Uite un articol f util despre albirea dintilor : http://www.imperialdent.ro/service/cosmetica-dentara/
eu am fost la clinica lor pentru alte probleme dentare si am f multumita.