anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Întrebare pentru partea feminină: S-a confruntat cineva cu un fel de nodul la nivelul sânului, analizele de sânge arătând o concentrație prea mare de calciu?
Rog să răspundă doar cine este în cunoștință de cauză. Mulțumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

CodrutElian1990,
Un comentariu cred ca e necesar : în acest caz, ca majoritatea tumorilor, prezentarea la medic e recomandata sa se facă cit mai rapid, în cazul unui cancer cresc șansele des vindecare foarte mult cu cit este descoperit mai repede. Ce zicea Bula asta a fost, el nu a spus și despre procedura, ci ca e bine sa ajungă cit mai repede la mamografie.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca simti ORICE NODUL la sani, imediat trebuie mers la mamografie!
Orice intarziere poate agrava situatia!

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Bula):

Unde se gaseste mamografia?

| Bula a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Mamografie se face in multe centre medicale.
Vorbiti cu medicul de familie pentru indrumare /trimitere!

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Bula):

Da, dar pentru asta trebuie sa mergi la o clinica, nu la mamografie. Ca sa fiu mai explicit: trebuie sa mergi la un cabinet medical de specialitate sa faci mamografie.
Intrebarea mea era ironica.

| Bula a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Si mamografia unde se face? La biserica?
Si intrebarea mea e ironica.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Bula):

Dar si exprimarea este aiurea: "imediat trebuie mers la mamografie". Fara comentarii!

| Floridori a răspuns:

Personal nu m-am confruntat cu o astfel de problema.Tin sa mentionez asta in cazul in care nu te va interesa continuarea raspunsului.

O concentratie mare de calciu in organism poate duce la calcificari, inclusiv la nivelul sanilor.
Exista doua tipuri de astfel de depuneri: macrocalcificare si microcalcificare.
Macrocalcificarile sunt in proportie de 99, 9% benigne.
Microcalcificarile ar putea fi formatiuni maligne numai daca sunt grupate sau prezinta o asezare neobisnuita, urmand un model, dar nici atunci nu este obligatoriu sa fie vorba de formatiuni maligne.

Aceste calcificari NU sunt noduli, nodulii fiind formati din tesut mamar din interiorul sanului, care prezentand anomalii la nivel celular ajung sa se inmulteasca pe anumite portiuni in mod necontrolat.Acele mici aglomerari de celule anormale de tesut mamar (grasime, vase sangvine, nervi, tesut conjunctiv fibros, ducturi galactofore, tesut glandular organizat in lobuli) dau nastere nodulilor.
Desi jumatate dintre femei prezinta astfel de formatiuni datorate numerosilor factori ce produc schimbari in corpul femeii, doar 15-20% sunt maligne.