| AnaMaria15ARMY a întrebat:

La mâna unde mi s-a făcut o injecție, la venă am făcut hematom și cu un fel de cucui în mijloc. Azi e a 3 a zi de când am aia la mână și ma doare. A început să mă doară toată mâna și simt uneori cum mă înțeapă pulsul. Ce să fac? La spital pot merge doar luni, până atunci ce pot face? E grav?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| theacaciastrain a răspuns:

În funcție de dimensiunea hematomului care s-a format și ce vas de sânge a fost deteriorat, poți să-ți dai seama de pericol. Pericolul ar fi să apară o infecție la nivelul țesutului afectat.

Un hematom mic postinjectare, poate să apară și e temporar. Dispare în 1-2 săptămâni.

Dacă acea umflătură nu crește, atunci hemoragia s-a oprit. Dacă umflătura este mică, hematomul va fi absorbit.

3 răspunsuri:
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Si eu am pățit de câteva ori. Dar se datora faptului ca desi înțepa vena, acul depășea peretele opus al venei si injecția se făcea in mușchi si nu in vena. Ori unele injecții care sunt anume pentru a fi făcute in vena, nu se împăca cu mușchiul. Pe mine ma durea mult timp si la fel dura si hematomul.

Răspuns utilizator avertizat
| theacaciastrain a răspuns:

Dacă hematomul respectiv este mare și afectează celelalte țesuturi, atunci se face o mică incizie pentru absorbția/eliminarea hematomului.