| Valentina8 a întrebat:

M-am lasat de fumat de pe 3 ianuarie si de atunci am tot feluri de simptome ce ma deranjeaza. Gen, ma simt mereu balonata, am stari de greata, ba chiar am dureri pare ca ar trebui sa-mi vina menstruatia, dar asta se intampla abia dupa 2saptamani.(nu cred ca e posibila sarcina caci iau zilnic anticonceptionale de mult timp) Toate acestea se intampla de cand nu mai fumez, adica 10 zile. Daca nu lasatul e de vina ce ar fi si ce sfat imi dati?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Mergi la medic! Eu m-am lasat de aproape 12 ani si n-am avut asemenea simptome.

| Valentina8 explică (pentru Salontanul):

N-am posibilitatea momentan. Trebuie sa-mi fac medic nou si dureaza ceva de aceea intreb aici

| Salontanul a răspuns (pentru Valentina8):

Nu vei gasi un medic sa-ti raspunda aici si consultatii online nu da nimeni sau daca da este tampit. Poate da un diagnostic gresit si tu o patesti. Te duci la medicul nou, faci o cerere si intr-o zi sau doua esti inscrisa la el sau, in cel mai rau caz, te duci la urgenta. Nu amana daca ti-e rau!

| Jassmina a răspuns:

Fumatul iti poate afecta plamanii, nu burta sau intestinele si nu-i nici o legatura intre ele, doar o coincidenta.
Imbalonarea este direct legata de ce mananci si bei zilnic.
Starile de greata pot apare din cauza unor probleme la stomac, sau colecist.
Mergi la medic si fa-ti investigatii medicale, ori pune mana serios si tine un regim alimentar dietetic, evitand totodata orice bautura care nu-i apa sau ceai de plante.

| Valentina8 explică (pentru Jassmina):

Pot spune ca am o alimentatie foarte sanatoasa. De mai multe ori am vrut sa ma las de fumat si de fiecare data m-am simtit rau, o gramada de simptome giudate, stari de greata, eram palida, mai multe. Am sa merg si la doctor desigur cand voi putea, multumesc oricum, dar astept raspunsuri de la persoane cu asemenea experiente sau care inteleg ceea ce mi se petrece. Stiu ca doar un doctor imi va spune exact, dar de ce sa nu primesc un sfat daca se poate mai devreme?

| Jassmina a răspuns (pentru Valentina8):

Nu ai cum sa primesti un sfat corect mai devreme, pentru ca nu te poate consulta nimeni prin screenul unui computer si nici nu-ti poate face ecografii sau teste medicale.
Eu mi-am dat cu parerea vorbind din propria-mi experinta, odata ce am avut dureri de stomac, am avut si pietre la colecist, sunt operata si stiu cum este sa ai stari de greata si voma tot timpul.
In orice caz, starile de voma nu sunt de la faptul ca te-ai lasat de fumat. Fumul intra in plamani si ii afecteaza, ori aici vorbim de starile de voma, care vin de la stomac si sistemul digestiv, nu cu plamanii (sistemul respirator).

| Valentina8 explică (pentru Jassmina):

"Probleme digestive
Sistemul digestiv este, de asemenea, dependent de nicotină și are dificultăți în a reveni la funcționarea normală atunci când nu mai fumezi. S-ar putea să simți că suferi de constipație sau de diaree" (ceea ce eu am avut) "Când te opreșți din fumat, nivelul oxigenului din sânge crește, ceea ce poate provoca amețeli sau chiar dureri de cap" (m-am simtit ametita, dupa ameteli aveam si starile de greata)
"Sevrajul este fenomenul care apare la întreuperea bruscă a prizei de drog cu toate consecințele care decurg de aici. Nicotina este un drog care cauzează dependența fizică și simptome neplăcute de sevraj atunci cînd este abandonată brusc"
Se pare ca azi nu am absolut nimic, dar sigur voi discuta cu medicul meu ca sa fiu sigura. Insa cum momentan nu e posibil,
Nu am cerut raze, examinari, consulatii ci sfaturi de la persoane cu aceeasi experienta care poate au stiut sa se descurce mai bine
Sunt multe persoanele care s-au confruntat cu aceasta problema ba chiar pe un termen foarte lung, se poate ajunge pana in max. 3 luni si desigur sunt si acele persoane care au avut doar efecte pozitive.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Eu m-am lasat de fumat, dar nu am avut asemenea simptome. Singurul lucru a fost ca mancam mai des. Doar la 3 luni mi-a venit pofta mare de fumat. Dar am rezistat. Pentru ca sa poti sa ajungi sa te lasi complet de fumat nu trebuie nici macar sa pui o tigara in gura, daramite sa tragi din ea aprinsa.