|

Ma doare spatele orice as face. Daca iau de la magazin o sticla de 2 5 jumate si o car undeva la 200M, ma doare spatele ingrozitor. Nici in picioare nu pot sta mai mult de 10 minute, incepe sa ma jeneze partea superioara, cat si cea lombara atunci cand ma intind in pat sau cand imi relaxez corpul. Am facut radiografie lombara si cica toate oasele ar fi ok. Am luat o pauza de la efort vreo 6 luni, degeaba. Daca era hernie de disc sau ceva mai grav, trebuia sa fiu la spital deja, nu?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca nu ai problema cu coloana, atunci durerile provin de la nervii principali (care pleaca din coloana) apasati de muschii spatelui.
Durerile sunt cu atat mai mari, cu cat incerci sa iei o pozitie "mai comoda", fiindca faci loc muschilor sa apase si mai tare nervii.

Pare curios, dar rezolvarea este chiar in miscare, fortata, chiar daca te doare tare!
Vorbesc din proprie experienta, fiind si eu invatat de cei care au avut asemenea probleme.

Trebuie sa ai vointa si puteremare, iar cand te doare spatele te urci fortat pe un deal cat mai mare si mai abrupt, 3-4Km.
La inceput va fi foarte greu si dureros, vei merge ca melcul, urland si plangand (in tine) de durere.
Insa, dupa ce parcurgi cateva sute de metrii in urcare, durerea va trece incet cu incetul, iar la final va disparea.

Insa, odata incepute asemenea dureri, te vor tine toata viata. Va trebui sa te obisnuiesti, sa inveti ce miscari sa eviti etc.
Masajele spatelui pot ajuta foarte mult, iar impotriva durerilor poti folosi diferite alifii, sub forma de gel: Diclofenac, Diclac, Voltaren etc. La mine ajuta foarte mult alifia "Ghiara Dracului".

| a răspuns:

Poate ai nisip la rinichi, fă o ecografie, numai medicul poate pune un diagnostic clar, dar trebuie sa faci investigatii, ecografie, radiografie analize sînge altfel nu depistezi cauzele.

| a răspuns:

Oricum ar trebui sa fii deja in spital, sa vezi care e problema, ca asta nu e viata. Si persoanele care se vindeca dupa o operatie pot face mai multe decat tine.
Du-te la alti medici, s-ar putea sa fi nimerit prost prima oara.

| a răspuns:

Ketonal m-a ajutat pe mine cu durerile de spate. Nu zic că ar fi bun și pentru tine, mai bine mai mergi la control.

| a răspuns:

E posibil fie sciatica, mergi la un neurolog.

| a răspuns:

Cred că îți radia durerea până în picior daca era hernie de disc da depinde și de stadiu

| a răspuns:

Daca ajungi la spital, primesti diagnostic de Covid-19.