|

Mai am 30 de zile pana la bac.Si deja ma gandesc ca nu am timp sa invat materia.Cred ca am intrat in depresie ca nu mai pot sa dorm noaptea, am insomnii...imi propun in astea 30 de zile sa invat intre 10-12 ore pe zi dar vreau sa si dorm, dar nu ma ia somnul... Vreau sa imi schimb si putin alimentatia.Voi ati trait momente din astea? Cum pot trece fara stres in perioada asta si sa pot fi eficient in timpul zilei?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Invatarea trebuia sa se fii facut in toti 4 anii, zilnic lectie de lectie, doar recapitularea de BAC se face in ultimile 3-6 luni, fiindca-i imposibl sa inveti in cateva luni, ceea ce nu ai invatat in 4 ani.

| a răspuns:

Ce mama naibii sa inveti intre 10 - 12 ore pe zi? Adica tu acum esti de nota 1 pe linie la materiile de BAC? Stai breh calm, in 30 de zile ai timp berechet. Bine, la matematica daca esti de 1 nu o sa treci orice ai face. La restul, cam la fel. Ideea e sa nu te epuizezi fara rost, si mai ales sa aprofundezi principiile care te pot ajuta sa treci. De exemplu - la romana ai nevoie de ceva date despre autori, specii literare samd, dar SUB NICI O FORMA sa nu te apuci sa inveti comentarii ca jita. Citesti 1-2-3 comentarii, INTELEGI CE AI citit, iar la fata locului bagi barbologie despre autor iar la comentariu SCRII TU ce ai inteles, nu reproduci ca papagalul elucubratiile altora. La engleza, vocabular la greu, cateva conjugari, plus fraze. Trebuie sa inveti pe cit posibil SA GINDESTI in engleza. Dupa aia, restul vine de la sine. Istorie/geografie/alte prostii de-astea - fituici, tata, fituici! Istoria si geografia sunt misto, insa mizeriile de subiecte de la noi de la BAC isi bat joc de esenta domeniilor respective si nu vor sa gindesti, ci sa inveti pe de rost ca maimuta. Eu cu vreo saptamana-doua inainte de bac ascultam in heavy rotation Helloween - Better than Raw. Bun album. A mers ala cu recapitularea la romana ca uns. Bine, mi-a fost scirba de mai toata materia din programa, din fericire am avut Bacovia - fix ceea ce 99% dintre ceilalti detestau si mie mi-a mers la suflet. Plus ceva basme, scrisori de intentie si ce a mai fost pe acolo. 9 curat la scris, 9 curat la oral. Putea sa fie 10, dar nu am stat sa ma doara capul de asta. La istorie stiam de vreo 1.50, am luat 9.15. Copiat, sa fim seriosi. Aia care au dat geografie, tot cam asa ceva. La mate daca nu copiam eram mincat. Probabil luam vreo 4. Asa am luat cu chiu-cu vai 5.95. :X Ideea e sa nu te stresezi fiindca mizeria aia de BAC nu indica ABSOLUT NIMIC. Unii au luat 6 pe munca lor, altii care au 8-9 poate nu stiau nici de 5. Depinde unde si cand ai dat prostia asta de examen. BAC-ul e o prostie care nu foloseste decat unor mizerabili din invatamint ca sa se mindreasca cu "realizarile" lor. Plus diversi parinti sa se dea rotunzi cu marile realizari ale copchiilor lor. Prostii. Relaxeaza-te, fie ca il iei, fie ca nu il iei, viata TU ti-o faci. Nu BAC-ul. Poti face o gramada de chestii, cu sau fara BAC. BAC-ul e doar o hirtie cu care te poti sterge in dos. P.S. Diploma mea in original e pe undeva prin arhiva facultatii. De prin 2000 a ramas acolo si mi se rupe daca ii da careva foc sau nu. Posibil sa trec sa o iau in urmatorii 10 ani... big grin

| a răspuns:

Ingrasa porcul exact inainte de craciun, ce idee buna big grin
successssssss

| a răspuns:

Scuza ma ca te intreb dar ce ai facut pana acum>>L((((*()))

| a răspuns:

Salut! Si eu sunt clasa a 12-a, pe mate-info. La tine am vazut din alte intrebari ca e vorba de istorie si romana. La romana am avut cel mai mic stres, m-am apucat acum 2 zile sa imi fac fise pentru fiecare opera, adica citesc eseul la fiecare si in final imi fac o fisa pentru opere cu idei principale, adica ce argument am pentru apartenenta intr-un gen si cateva citate. Asa retin foarte ok la romana. La istorie, din cate stiu, se da pe ani, adica alegi daca sa dai din a9-a/10-a/11-a/12-a. Nu stiu exact daca asa e dar iti recomand daca esti presat de timp sa alegi a 12-a pentru ca tinand cont de faptul ca materia a fost redusa din cauza virusului, ai avea de invatat din a 12- a doar semestrul I in mare parte. Eu dau la romana, mate si bio, la mate m-am pregatit cam tot anul iar la bio m-am apucat acum 2 saptamani. Eram praf, dar am citit o data, de doua ori toata materia, deci citit, nu invatat tot neaparat, si dupa am facut toate modele de antrenament postate de minister. Lucrand acele modele, am fixat foarte bine notiunile, mai ales ca cerintele se repeta de la o varianta de antrenament, la alta. Mi-era cam nasol pentru ca aveam de invatat toata materia de a 11-a, adica anatomie, si jumate din a 12-a, dar a fost chiar ok si mi-a luat cam 2 saptamani sa ajung la ~8.50. Asa ca, iti recomand sa te linistesti, sa te apuci sa citesti 1-2 esee pe zi la romana si sa iti faci ca mine fise in care sa scrii sumar repere si in final sa te uiti macar 1 data sau de 2 ori pe istorie si sa te apuci de modelele de antrenament. Bafta!