Întrebare recomandată |

Mai sunt persoane pe aici care au platfus (picior plat)? Cum va descurcati? Folositi sustinatoare plantare?
Nu mai folosesc sustinatoare de ani buni dar de cateva luni cand umblu mai mult ma doare tare laba piciorului drept. Oare trebuie sa port iar sustinatoare plantare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Eu aveam piciorul plat cand m-am nascut dar nu am purtat niciodata incaltaminte speciala si acum picioarele mele sunt normale, adica au scobitura. Ma dor picioarele daca merg mult pe jos, mai ales daca e asfalt tare. Ar trebui sa se interzica sa se asfalteze trotuarele si parcurile cu chestii dure; sunt rele pentru articulatii.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Logic ca da. Pentru asta s-au si inventat. Iti poti deforma mersul daca nu porti sustinatoare plantare.

| a răspuns:

Si eu am avut piciorul plat si cred ca inca-l mai am, nu stiu cum ar fi altfel. Doctorii i-au spus tatalui meu la vremea aceea ca trebuie sa merg pe nisip mai mult, iar tata a zis: Neahh... Ma simt in regula, daca nu te deranjeaza mai mult de atat, eu zic sa mergi si gata.

| explică (pentru TheOracle):

Cand eram mic mi-a recomanda cineva operatie. Dar zicea ca sunt sanse de 50%. Tatal meu a zis ca sunt sanse de 50% sa ce? El a zis sa iasa operatia sau sa nu mai umble bine niciodata. Cum sa faci o operatie cu sanse de juma juma? Ma dor doar cand umblu mai mult, nu e de operat. O gramada de lume are platfus. Nu am mai auzit faza cu mersul pe nisip.

| a răspuns (pentru DaniNovember):

Asa au recomandat pe vremea aceea, prin 97, cred. Ce ti se poate intampla daca incerci sa mergi, se poate reface forma piciorului din cate stiu.

| a răspuns:

Eu am platfus la greu. dar nu m-a durut vreodata. nu știu cum de va doare pe voi.

| a răspuns:

Trebuie sa le porti pe viata.
Eu aveam piciorul normal dar am facut prostia sa umblu fara tocuri in ultimii ani. Mi s-a prabusit bolta (s-au deplasat oasele). Acum, e nevoie de operatie ca sa le puna in pozitia normala. Si voi umbla cu sustinatoare plantare sau cu tocuri de minim 4 cm.