| Madhu a întrebat:

Nu cer sfaturi, recomandări etc șamd, doar din proprie experiență și păreri.

În jurul Bobotezii am avut o zi greață când mă mișcam, urmând ca din a doua zi până peste 2 săptămâni aproape, să rămân cu abdomenul ca atunci când ești balonat. Eram sănătoasă, puteam mânca și etc, doar că burta părea plină la refuz. În urma unei radiografii la toată partea de abdomen (superioară și inferioară), doctorița (medic cu o vechime și niște premii în domeniu) a zis că toate organele sunt perfect sănătoase (ficat, ovare, stomac, vagin etc). Mi-a zis că mușchiul de pe partea stângă a coloanei, în partea de jos, este mai scurt și nu este atât de dezvoltat. Faptul că sunt "balonată" se datorează mușchilor ce pornesc din partea dreaptă, pe unde se termină, care se unesc jos, lângă picior. Ambii mușchi, unul ce trece peste organe, unul pe sub, se fac gen (și îmi împing organele în fața la efort, îmi dă starea de balonare. Am fost trimisă la fizioterapie, dar am făcut doar o săptămână (7/7 zile, în care nu am prea simțit diferențe), dar am abandonat din cauza unor probleme în familie. Doctorul de la fizioterapie precizase ceva că aș avea și puțin un umăr mai sus, iar coloana în partea de sus este ușor strâmbă.

Chestia este că de atunci mi-am revenit, nu am mai fost "balonată" nici înainte de fizioterapie, nici după. Cea de la radiografie a zis că nu aș putea ridica nici un kilogram pentru că atunci mă "balonez", însă am mai făcut mici ridicări și din ianuarie am mai avut vreo 3 episoade ce durau o zi sau trei. Urmează să fac și o radiografie la coloană.

ÎNTREBAREA MEA AR FI: cei ce au mai pățit ceva de genul, ați avut în mare tot aceeași problemă cu spatele și să fie nevoie de fizioterapie? Nu am cerut mai multe păreri de la mai mulți doctori, însă nu înțeleg cum se face că mă "balonez" când nu ridic greutăți toată ziua. Mulțumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Jassmina a răspuns:

Nu am avut asemenea probleme dar am intalnit pe cineva, care mi-a spus ca si-a rezolvat problem aproape integral, cu sport mult.