| Hirol a întrebat:

Pana la urma cat zahar trebuie sa conumam zilnic? Daca mananc o inghetata de 60 de grame pe zi e mult?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Se poate trai si fara zahar rafinat chiar foarte bine. Ca bagam in noi zahar, asta e alta treaba. Zaharul e in principiu o otrava. Poti obtine glucide si din cereale, fructe neprocesate, miere, samd. Acum nu intelege ca e o mare crima sa bagi o inghetata pe zi...

| Impersonal a răspuns:

Pentru un om care chiar intentioneaza sa nu dezvolte boli aferente consumului ridicat de zahar: 48 de grame, traduse in cam 10 lingurite fara varf.

| JicaContra a răspuns:

0,
sare *trebuie* sa mananci, foarte putina (un varf de cutit daca nu ma insel) insa zahar NU trebuie sa mananci deloc

| Furnicuta000 a răspuns:

Eu stiam de 50 grame. Dar in alea 50 intra si fructoza deci daca mananci fructe calculezi si acolo. Si intra si zaharul din alimente, gen in paine mai gasesti 1-2 g la 100 g paine. Ketchup-ul e plin de zahar. Cam tot ce cumparam din magazin are zahar, deci uita-te pe eticheta unde scrie zaharuri.
Inghetata nu e chiar asa rea, majoritatea inghetatelor au putin zahar, am vazut niste vafe si niste torturi care aveau 14 g zahar la 100 g produs ceea ce e foarte ok. Eu nici nu pot sa mananc mai mult de 100 g inghetata pe zi.

| AureliusTPU a răspuns:

Daca nu mananci deloc zahar te vei simti mai bine, vei avea mai multa energie, etc.