|

Pentru cîtă vreme e comestibilă/valabilă/potabilă apa (robinet, 2 litri, plastic) la umbră? Și la soare?

4 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Apa e potabilă!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru gabicoo):

Eu o mestec!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nataraule, apa potabila tinuta prea mult timp la umbra/soara se oxideaza, si devine acida pentru ca se combina cu CO2 din aer, formand acid carbonic H2CO3.
In general, calduara acelereaza reactiile. Deci la soare ar trebui sa se intample mai repede toata tarasenia.
Nu stiu sa spun viteza de reactie. Depinde de cantitatea de CO2 din aer. Dar, de obicei, e de ajuns sa lasi apa de pe o zi pe alta.
In recipiente de plastic, reactia se desfasoara mult mai lent.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru gratargratar):

Vreau răspuns/uri de genul: 20 (de zile._._). Cumva ai reușit să nu spui nimic._._

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează