|

Poate o persoana care a absolvit medicina si stomatologia sa faca parte din ambele colegii, Colegiul Medicilor si Colegiul Stomatologilor, in acelasi timp?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti absolvi medicina generala si sa te specializezi pe chirurgie maxilo-facială sau poti sa termini stomatologia si sa dai rezidentiatul la maxilo-faciala. Nu e nevoie sa faci ambele facultăți. Indiferent de facultate, tot medic iesi. Cu medicina generala ai mai multe variante, pe langa maxilo facială dar la stomatologie sunt putine specializări ca dentist.
Poti sa dai la medicina si sa devii dermatolog spre exemplu, apoi sa faci un curs de igienist dentar si sa te simti ca un "dentist estetician".

| explică (pentru Donsavas):

Ideea e ca sunt anul 1 la generala si 2 la stoma (vreau sa fac BMF si imi sunt necesare ambele) si eram curioasa daca mergea sa apartin de ambele.

| a răspuns (pentru vampyremisa):

Esti la două facultăți de medicina? Greu de crezut.
Nu iti sunt necesare ambele! Nu e nicio lege care sa ti ceara ca medic BMF sa faci două facultăți.

| explică (pentru Donsavas):

Din pacate, da. Pentru chirurgia BMF, e necesar ca medicul sa fi terminat deja ambele facultati sau sa o termine pe a doua in cursul rezidentiatului. M-am interesat pe la medici inainte.