| XxT3rIbL3xX a întrebat:

Port ochelari de 2 zile, vad mult mai bine de când ii am, adică pot în sfârșit sa observ fețele oamenilor. Sa privesc clar la distanta. Nr de la mașini, semne.
Doar ca exemplu am încercat aseară și azi sa citesc subtitrarea unui film la TV și nu inteleg ce scrie, face parte din perioada de acomodare? Sa nu fiu în stare la început să văd bine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Ai citit hârtia de la medicul oftalmolog? Ce fel de ochelari ți s-au recomandat?
Permanenți, aproape - distanță sau doar de distanță?
Dacă sunt doar pentru distanță trebuie să mergeți la medic înapoi și să cereți să vi schimbe cu unii permanenți.
Dar, fără ochelari vedeți ce scrie pe ecran?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ăia nu sunt de citit, pentru citit ai nevoie de alti ochelari cu alte dioptrii.

| XxT3rIbL3xX explică (pentru CristiDinBucuresti):

Pai eu normal nu vad la distanta nimic fără ochelari
Mi a spus ca am 0.5 iar atunci când am făcut controlul la ochi și mi s-a pus tăbliata cu numerele și literele eu am văzut de la o distanta mult mai mare fata de distanta dintre mine și TV ul meu. Iar literele de la TV sunt mult mai mari de cât cele micuțe pe care le am putut vedea la oftalmologie? sigur sunt greșite. Ca nu cred ca are treaba cu "Asa e la început" corect?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru XxT3rIbL3xX):

CristiDinBucuresti spune prosti! Ochelarii de citit sunt pentru distante mici, de pana la intinderea unui brat (daca lucrezi la calculator putin mai mult). Eu am ochelari bifocali: de distanta si de citit. La TV citesc cu partea de distanta. Cititul unui document il fac cu partea de citit. Pentru lucru la calculator am ochelari separat.
Este posibil sa iti fi gresit ochelarii. Eu am patit-o: avand lentile cilindrice, mi-a gresit reteta si nu vedeam nimic la distanta, Nici pana la 10 m.
De regula cu ochelarii de vedere se merge la medicul consultant pentru verificare.

| Benny09 a răspuns:

Perioada de acomodare ar trebui sa fie acea perioada când pui ochelari și vezi trotuarul la bărbie. Sau parca ar fi o groapă în fata ta. Presupun ca ai avut această problemă la început ( sau încă mai ai), toți am trecut prin asta Inclusiv eu. A fost tortura pana m-am obișnuit și era sa îmi rup gatul de nenumărate ori. Însă nu am pățit sa nu vad subtitrarea la TV. În cazul meu ochelarii sunt numai pentru vedere la distanță. Tu ar trebui sa vorbești cu medicul oftalmolog despre problema ta.

| Nonononono1 a răspuns:

Este posibil ca purtand ochelari pentru prima data atat de recent, ochii sa iti oboseasca mult mai repede si pot sa apara si dureri de cap minore pana ti se obisnuiesc ochii cu ochelarii. Daca persista problema si in vreo 2 saptamani tot nu vezi, inseamna ca nu iti sunt bune lentilele, tu avand o dioptrie mai mare. Oricum, trebuie sa ai in vedere ca lentilele care ti-au fost puse nu sunt cele cu care vei vedea cel mai clar deoarece ele sunt pentru o miopie mai mare, iar daca ochiul se obisnuieste cu acelea, o sa iti creasca si mai mult miopia, deci, de obicei, trebuie sa vezi bine, full hd color, dar nu prea perfect. Sper sa fie bine!