|

Poti sa faci ceva ca sa nu mai ai deloc dureri de masea pana te duci la dentist?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca ai carie, o scobesti (cureti gaura) cu scobitoare dupa fiecare mancare si clatesti intens cu ceai de musetel concentrat si filtrat.

Daca dintele nu este cariat, dar s-a umflat, atunci se clateste intens si din belsug tot cu ceai de musetel concentrat. Clatirea se face cu o cana mare de ceai caldut Se ia o gura mare de ceai si se clateste locul pana ce inteapa deja locul puternic, dupa care se scuipa si se repeta cu o gura noua de ceai.
Fistula se va umfla si se va sparge, dupa care se va mai face o sedinta de clatit cu inca o cana de ceai, pentru dezinfectare.

In ambele cazuri vom merge la dentist cat se poate de repede pentru rezolvarea definitiva.

| explică (pentru Bula):

Cu gatul daca iti este umflat si te doare tot din cauza maselei ce trebuie facut?

| a răspuns (pentru TudorFox):

Gatul este unul, maseaua este alta.
Daca te doare gatul apasat din exterior, atunci POATE fi de la puroiul de la masea.
Clatirea intensa si indelungata cuceai concentrat de musetel ajuta, musetelul fiind dezinfectant natural puternic (din el se face si solutia galbena de "Rivanol".

Daca te doare gatul in interior, la inghitire (zona amigdalelor), atunci se face GARGARA cu ceai concentrat de musetel, la care se adauga si sare multa, "cat incape" (se dizolva).

In ambele cazuri trebuie sa mergi la medic cat se poate de repede, sa termini problema cu tratament de antibiotice (care va curata si restul organismelor de bacterii).

| explică (pentru Bula):

Si cu altceva in afara de ceai de musetel nu merge? Daca nu ai

| a răspuns (pentru TudorFox):

La farmacii se gaseste, iar daca nu, atunci intreaba la vecini.

| a răspuns:

In viata mea am incercat toate variantele. Un Algoclamin sau, la recomandarea medicului, un Tramadol sunt singurele care ajuta.

| a răspuns:

Foloseste spray cu lidocaina! E anestezic local.

| a răspuns:

Mesteca niste usturoi, ia un algocalmin

| a răspuns:

Daca te doare maseaua, de ce nu te duci la dentist ASTAZI
este vineri, ESTE ZI DE LUCRU, si daca te doare, poti sa te duci fara programare si sa nu stai la coada
iar daca iti e umflat gatul si tu crezi ca e din cauza maselei, TOT DENTISTUL ITI DA MEDICAMENTE, si pentru umflatura, si pentru durere, iar daca de fapt nu ai de la masea, totusi e doctor si macar te trimite unde trebuie (spital, dispensar, etc.)

e foarte clar ca daca intrebi aici de cioace anti-durere nu ai de gand sa te duci la dentist, iar daca iti e umflat gatul si e GRAV, iar noi iti spunem niste medicamente anti-durere, dupa aia nu te mai doare, nu te duci la doctor, SI MORI, iar parintii afla ca noi am dat sfaturi medicale fara licenta

NU CREZI CA POLITIA O SA VINA DUPA NOI?!?

asa ca eu personal nu sunt nebun sa iti raspund, poate nu am o viata prea grozava IRL, dar asta nu inseamna ca vreau sa imi bat joc de ea, doar ca TU ESTI PREA LENES SA TE DUCI LA DENTIST!

| a răspuns:

Baga dulciuri la greu si gata

| a răspuns:

Iei un calmant / antinflamator.