| SpiridusulTuca a întrebat:

Prietena mea are acnee pe fata si pe corp care dureaza doar o zi sau cateva zile. Mi-a spus ca a incercat tot felul de creme si nu stie ce sa faca. Ce se poate face?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| AnemonaP a răspuns:

Acneea este o afecțiune cronica și necesita de obicei tratament pe termen lung(luni-ani). Ce funcționează la o persoana poate nu merge deloc la alta. Medicul dermatolog este in măsura sa îi ofere orice rapsuns analizând tipul ei de ten, forma de acnee etc.
Acneea nu trece cu 1-2 creme.

| T0T a răspuns:

Mulți adolescenți sau tineri au problemă cu dereglarea hormonală.
Ideea e că cremele o ajută. Însă o ajută doar să își vindece relativ rapid fața. Noi coșuri apar din cauză că cremele nu pot rezolva cauza principală. Ele pot doar să ajute la înlăturarea efectului. În general, asta trece cu vârsta. E bine să vadă un medic. Însă, să se aștepte că unii medici pot da o grămadă de antibiotice doar pentru asta.

| Metisul a răspuns:

Sa mănânce mai sănătos.

| hexagonulpentagonal a răspuns:

Sex.
Nu glumesc. O problemă poate fi și dereglarea hormonală.
Vorba aia, degeaba ai un diesel superb, dacă mergi cu el doar prin oraș înfundându-i DPF-ul.
winking

| ziptrack a răspuns:

Cauza nr.1 in declansarea acneii este masturbarea. Cine zice altceva, ori nu stie despre ce vorbeste, ori este rau intentionat.
Ti-o spune un om care timp de 20 de ani s-a luptat cu acneea si care a facut toate tratamentele alopate si naturiste. Unele sunt bune pentru un timp, dupa care incteaza sa mai functioneze. Cheia este sa incetezi sa te mai masturbezi. Punct!

Cauta pe Youtube sintagma "rau bogdan de la patima malahiei la Dumnezeu" si asculta ce zic acolo pentru ca nu mint. Masturbarea distruge tenul, parul, ochii, creierul si in cele din urma, daca nu te opresti, iti distruge orice sansa la o viata normala.