| skif2skif a întrebat:

Rugaminte: cum se trateaza un junghi intercostal?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Medicul poate prescrie un tratament în urma diagnosticului diferențial.
Ferește-te de frig, apă rece, curent, etc.
Pa, pa.

| alexandraalis a răspuns:

Daca nu esti alergic la algocalmin poti sa iei o tableta, cand ti se intampla sa ai acest junghi sau paracetamol, unge-te cu unul dintre aceste unguente : diclofenac, fastum gel, ketonal, alifie chinezeasca etc.
De obicei, apare din cauza pozitiei corpului sau daca ai stat in frig, curenti de aer.
Sanatate.

| skif2skif explică (pentru alexandraalis):

Probabil ca e din cauza pozitiei corpului.Ms de raspuns

| Estera123 a răspuns:

La mine a fost cam complicat. Eu am avut o durere foarte patrunzatoare fix in partea omoplatului drept, si tuseam. M-am dus la doctorul de familie si mi-a zis ca e doar un junghi intercostal si trebuie doar sa masez bine, pana cand am ajuns la medicul pneumolog cu pneumonie grava. Asa ca ai grija, poate sa fie si de la altceva, chiar daca ti-a spus un medic asta. Dar daca esti sigura ca ai junghi, atunci mult masaj cu Puterea Ursului (chiar daca nu credeam ca ajuta la nimic, m-a ajutat la durerile muschiului de la gat).

| DrPlesa a răspuns:

Am avut si eu junghi intercostal.Eu respiram mai incet si nu faceam efort in momentele acelea.Te poate ajuta sportul, exercitiile de respiratie si o alimentatie sanatoasa.

Întrebări similare