| Quazar a întrebat:

Salit. Vreau sa-mi fac niste analize deoarece nu ma simt prea bine. Si nu stiu ce si cum. Adica stiu ca unii le fac gratuit. Sunt angajat. Imi puteti explica ce si cum? Pentru ca medicul meu de familie data trecuta mi-a luat bani pe analize.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| alina2k18 a răspuns:

Doar anumite analize sunt decontate de CAS, cere-i medicului analizele uzuale pe care ti le poate da cu trimitere.
Eu de exemplu am de facut 30 de analize laughing am reusit sa iau trimitere de 15 -maximul de il poate da- de la medicul de familie si inca 5 de la alt medic ca atat poate deconta CAS.
Restul de 10 analize le fac eu pe banii mei, evident ca sunt alea mai scumpe > total 450 ronwinking lucky me laughing
Sa nu uit, du-te de pe acum la medicul de familie ca sa poti sa iti faci programare dupa 25 ale lunii cand sunt fonduri de la CAS la laboratoare ca altfel patesti ca mine de astept o luna laughing pentru analizele decontate ca nu mai au fonduri laboratoarele de sunt in contract cu CAS.

| Denisa0954 a răspuns:

Medicul de familie ar trebui să ti dea trimitere pentru a face analizele respective. Nu medicul de familie face analizele, nu el încasează bani pe analize. Odată ce ai un bilet de trimitere pentru analize, mergi la un centru de analize medicale care are contract cu CAS si le faci gratuit. Intr adevăr, sunt unele analize mai speciale care nu sunt decontate, dar setul clasic de analize este gratuit cu trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist