| emyyyyyyy18 a întrebat:

Salut, ajutor va rog am ....am toxiinfecție alimentară de 4 zile, am slăbit cred ca vreo 3 kg si încă am diaree cu apoasă. Când râgăi am un gust asa de ouă stricate, ce să fac, ajutati-ma? Cum sa iau in cateva zile inapoi pe mine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

In primul rand: iti golesti complet stomacul si il dezinfectezi, dupa care incepi mancare dietetica timp de cateva zile.
O zi intreaga NU MANANCI NIMIC, bei doar CEAI DE MUSETEL, FARA ZAHAR sau alta indulcire.
Dupa un jumat de zi de tratament cu ceai poti manca o felie de paine prajita moale.
A doua zi poti incepe sa mananci lucruri dietetice, iar in 3-4 zile treci incet inapoi la mancare normala.

Sanatate multa!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă ai gust dubios în gură infecția continuă. Așa că în primul rând să iei în continuare medicația prescrisă de medic și să consumi iaurt ca să îți refaci flora microbiană.
Findcă ai pierdut apă din organism prin diaree, aceasta o pui înapoi cu lichide, ceaiuri, supe. Iar restul, ce ai slăbit, prin mâncare obișnuită, dar care să cruțe stomacul până își revine la normal.

| christall a răspuns:

Sa bei si apa, ca prin diaree te deshidratezi

| christall a răspuns:

Pentru diaree poti sa iei furazolidon.

| RKBlue a răspuns:

Pentru gaze poti lua Carbocit.
Cel ami bine sa iti suni medicul de familie, ii spui exact ce ai, simptomele si iti va spune ce medicamente sa iei.