| robertcasuneanu a întrebat:

Salut! Am 14 ani si fumez de 6 luni... am observat un fel de aftă pe amigdala dreapta si o gaura mica pe cea stanga... opinii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| MadRaven a răspuns:

Mergi la medicul de familie să se uite în gât la acea "aftă" care poate fi orice de la o infecție purulentă care necesită tratament la o depunere de tipul tonsil stones în acele găurele mici pe care probabil că le-ai observat tu pe amigdală (care sunt normale). O vizită scurtă la medicul de familie îți oferă răspunsurile de care ai nevoie si în felul ăsta te asiguri că dacă e nevoie de tratament îl iei din timp.

| Annastassia a răspuns:

Un control la ORL ti-ar spune clar ce ti se intampla, dar vai de plamanii aia, care inca sunt in dezvoltare, fiindcă esti copil mic.
Daca ai probleme la respirat, este caz de radiografie la plamani.

| aneliram a răspuns:

Mergi la ORL. Lasa tigarile, sfatul meu.

| aneliram a răspuns (pentru aneliram):

Tigarile=bani cheltuiti degeaba +risc de cancer

| Elena_Maria_1993 a răspuns:

Opinii? Nu mai fuma. Scurt. Nu e cool daca fumezi, ca de stres la 14 ani nu cred ca o faci. Și dacă ai avea probleme, în viata trebuie sa fii puternic psihic, nu sa apuci alte drumuri