|

Salut, am 15 ani. Si adesea ori mi se intampla sa intampin niste sentimente neplacute, ca de exemplu cand stau si ma joc sau citesc, ma apuca un val de: stres, frica, tristete, neliniste. Cu toate ca ma simteam ok mai devreme si cu sentimentele astea vin si palmele transpirate si nevoia de a plange, nu stiu ce sa fac, va rog nu radeti!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

Pe moment poate ajuta sa respiri adanc un minut-doua. Iar pe unii meditatia zilnica ii ajuta mult, chiar daca la inceput e dificil sa te concentrezi. Dar in timp vei reusi sa-ti opresti mintea chiar si atunci cand ai emotii dubioase, devine ca un reflex. Iar respiratul practic inverseaza starea corpului cand te agiti, il relaxeaza, calmeaza pulsul si transpiratia. Dupa ce trec astea incearca sa vezi de unde provin starile de neliniste sau teama, poate vreo presiune din familia sau de la scoala. Astea se pot rezolva prin comunicare, cum zicea cineva mai jos. Important e sa afli cauza.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, este sunt semnele anxietatii si ale depresiei, pacat ca din ce in ce mai multi tineri sufera de aceasta boala aiurita.
ai nevoie de un consult medical de specialitate adica psihiatru, nu te speria tinere in opinia mea depresia este o afectiune moderna o au sute de milioane de oameni la nivel global, societatea modernista cred eu ca a creat-o si nu in ultimul rand gandurile si creierul, lipsa activitatilor, stresul si problemele zilnice etc

| a răspuns:

Posibil sa ai anxietate sau o problema asemanatoare, lucru care e foarte comun chiar si la adulti. Sfatul meu e sa vorbesti cu parintii tai, daca simti ca ar intelege si te-ar putea ajuta cu o vizita poate la un specialist. Daca nu, poti merge la consilierul scolar sau poti vorbi cu un profesor mai apropiat. Nu e nicio rusine.

| a răspuns:

Ai nevoie sa consulți un psihiatru pentru adolescenți. E posibil sa suferi de o boala nervoasă.

| a răspuns:

Traiesti povestea si emotiile ei. Inseamna sa fi om.

| a răspuns:

Salut! vorbeste cu parintii si mergeti la un medic sa iti faci un set de analize, posibil sa ai carente la ceva vitamine, daca ies bine toate analizele mergi la un pshiatru(asta nu inseamna ca esti nebun) sa iti dea un tratament, nu amana ca nu ai alta iesire sa scapi cu bine
bafta

| a răspuns:

Este complet normal rege. Nu trebuie sa te simti stresat sau prost din cauza sentimentelor neplacute, ele mai vin din cand in cand. Nu cred ca solutia este sa le ignori, trebuie sa le accepti si cu timpul vei trece peste ele. Cand iti mai vin sentimente neplacute incearca sa gasesti un om cu care sa vorbesti sau puneti melodii care iti plac. Orice care ar putea sa te convinga ca esti in siguranta atunci si nu ar trebui sa fii stresat. Ai grija de tine rege