|

Salut.

Am 16 ani și cântăresc 57 kg. Fac exerciții, dar după aia slăbesc. (Nu fac mai mult de 30 de minunte și fac 3-4 zile pe săptămână). Cu mancatul stau urât (pentru că nu prea mănânc din cauza că nu-mi place ciorba, pilaf, musaca, carne de vacă, porc etc. de acasă).

Cam ce exerciții îmi recomandați să fac sau ce să mănânc să mă ingras etc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Ca sa pui masa musculara ai doua optiuni:
Prima, daca vrei doar sa te definesti in cazul in care ori esti gras si vrei sa fii fit, atunci trebuie sa consumi multe proteine, atat vegetale cat si animale si totodata sa nu depasesti maximul de 2000 de calorii pe zi, si sa faci exercitii putin intense, dar nu pana la cedare.
A doua varianta, daca vrei sa faci bulking, atunci trebuie musai sa iei surplus hipercaloric si sa faci exercitii pana cedezi.
Dupa descrierea ta din intrebare, iti pot recomanda carnea de pui, peste, cartof dulce (ala de culoare oranj), branzeturi, iaurturi cu proteina in plus, cereale cu lapte, legume, fructe si de aici poti sa mai adaugi.
Mult succes!

| a răspuns:

Tu vrei sa pui muschi pe tine, de ingrasat nu vrei.

| explică:

Mersi happy