|

Salut.Am 19 ani si 63 de kg.Acum jumatate de an am avut cristale de acid uric in urina.E ok daca mananc 2.2 g de proteina pe kg, adica 138 g mai exact.Simt un discomfort la degetele de la picioare si la mana.Practic culturism de aproape 4 ani.Multumsc.Dau funda!

2 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Academia de nutriție și dietetică recomandă culturistilor să mănânce 1, 2 – 1, 7 grame de proteine pe kilogram greutate corporală în fiecare zi (Caspero, 2014). De exemplu, un culturist de (86 kg) ar trebui să vizeze între 103 și 147 grame de proteine zilnic. Proteina slabă este cea mai bună, deoarece conține grăsimi relativ mai puțin saturate.

http://dezvoltareapersonalitati.wordpress.com/......incepator/

tu cum ai avut problema aia trebuie sa repeti un test de urina si apoi sa vb cu doctorul dvs

1 răspuns:
| a răspuns:

Poti consuma si mai putin de 2.2 (chiar si 1.5 gr/kg-corp) si tot sa cresti in masa musculara.

p.s.: tu cand ai calculat cele 2.2 grame/kg-corp ai calculat doar din sursele de proteina, dar mai sunt cateva "grame" si din sursa pe care nu le-ai luat in considerare (painea integrala are 8grame, orezul are 11gr pe suta de grame - deci daca bagi 200gr ai 22 grame de proteina-, fasolea/mazarea au, etc.) Daca aduni si pe astea, vezi ca de fapt consumi mai multa proteina decat ti-ai calculat tu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează