| Lunadream a întrebat:

Salut. Am 20 de ani și cred că fac atacuri de panica. Nu știu dacă sunt atacuri de panica, de aia vin aici cu niste detalii in speranța că cineva a mai pățit asta. Am făcut sport de când aveam 3 ani până la 18 ani, in prin plan am făcut gimnastica, apoi de la 13 ani am inceput cu atletismul. De-a lungul timpului făceam controale la inima și mi se spunea că am suflu sistolic de grad 1, dar apoi mi-a spus că a crescut la gradul 2, sincer am crezut că așa este din moment ce obsoeam foarte repede când alergam. La 15-16, m-am apucat de fumat și nu am mai continuat cu sportul cat a face performanță. Am fost la numeroși doctori de inima care mi-au spus că am suflu sistolic chiar și o vâlvă înfundată la inima, dar la ultimul control la inima făcut la Iași, iarna aceasta mi s-a spus că sunt sănătoasă și că tot ce am la inima sunt bătăile inimii neregulate. In ultimii ani am inceput sa am niste crize de respirat sa zic așa, trag are in piept simt că e incomplet, îmi vine să casc foarte des, am nevoie sa stau la aer amețesc, mai pățesc că atunci când trag aer pe gura in piept sa simt un fel de hârâit și încep să pățesc asta cam zilnic. Mi s-au pus că am lipsa de vitamine, calciu, magneziu, fier și că ar trebui sa iau mai des vitamine. Mi s-a recomandat și o analiză la glanda tiroida. Doctorii mi-au dat niste calmante, momentan iau StresClin, nu am mai fumat de doua zile pentru că m-am simțit super rău astea doua zile, dar incep sa mă simt rău doar spre sfârșit de zi după ora 4-5. Ce e drept am avut și niște perioade mai grele acum ceva timp, dar nu vad astea sa mă afecteze abia acum. Sa fie doar atacuri de panica și totul sa fie in subconștient? Ce ar trebui sa fac? Cum sa mă calmez? De la ce altceva poate fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună.

Te sfătuiesc să mergi la Institutul de boli cardiovasculare și să faci niște investigații mai amănunțite (EKG, ecocord, holter) să vezi exact care e problema și ce fel de aritmie este.
Mănâncă sănătos, evită prăjelile, grăsimile, sucurile și alcoolul. Încearcă să faci zilnic mișcare și nu mă refer la ceva solicitant, măcar o plimbare de 15 minute de mers pe jos mai alert. Și nu uita să te odihnești, să ai un program de somn corespunzător.
E posibil să faci și atac de panică pentru că te gândești că ar putea fi ceva din ce în ce mai rău. Poți încerca și niște ședințe de psihoterapie individuală sau de grup.

Toate cele bune!

| Jassmina a răspuns:

Dupa tot cea ai descris tu aici tind sa cred ca este vorba de un imbalans hormonal.
Ti-as recoamanda sa vezi medicul de familie pentru analize medicale, dar si ceva mai detaliate pentru tiroida si hormoni, chiar si un ecograf facut pe tiroida sa vezi daca nu ai noduli tiroidieni.
Renunta la fumat, fiindca iti va ridica sistemul imunitar, care va lupta sa-si revina in parametri normali de sanatate.
Mananca sanatos si odihneste-te bine in orele de noapte, dormind de la 10 seara, ca serotonina si melatonina (cei doi hormoni vitali creierului) sa se poata produce.

| dinaprilie a răspuns:

Psihoterapia dureaza! Vrei sa te convingi rapid? Mergi la psihiatrie si cere xanax. Ia-l pentru 1 saptamana si vezi cum te simti. Daca esti bine dupa el inseamna ca ai atacuri de panica. Nu vei deveni dependenta de el. Ai doar grija sa il lasi treptat prin injumatatirea dozelor progresiv.