|

Salut, am avut în septembrie 2018 insuficienta hepatica fatală de la paracetamol. Și când beau puțin mai mult alcool ma doare in dreapta sub coastă.

Dacă o să beau mult alcool o sa mor?(pur și simplu am o zi de naștere si nu se vrea sa se întâmple vreun incident neplăcut)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca bei prea mult alcool poti ajunge in insuficienta hepatica.

| a răspuns (pentru luminita9):

Are deja insuficienta hepatica. Numai ca nu recunoaste ca este de la alcool. Se considera barbat si da vina pe medicamente.

| a răspuns (pentru Iote):

Pai atunci in caz de un viitor abuz de alcool se poate ajunge la deces, dar nu brusc ca in cazul unui infarct, ci chinuitor. La fel se poate ajunge la ciroza alcoolica si ea mai tarziu sa duca la deces.

| a răspuns (pentru luminita9):

Exact. Asa i-am spus si eu mai sus.

| a răspuns:

Nu stiu daca de la paracetamol ai facut tu insuficienta aia hepatica. Poate doar daca ai luat doua cutii deodata. Mai degraba cred ca ai facut-o de la alcool.
Insa cu acest diagnostic, alcoolul nu mai este indicat deloc. Iar tu vrei sa bei mult? A, da, daca vrei sa mori, poti sa bei. Numai ca vei muri in chinuri, nu usor.
Din ce am vazut eu pe la petreceri, se bea un singur pahar de sampanie. Voi beti sampania ca pe apa? Si, ce inseamna "limita" la tine? Dupa cum expui toata problema, mi se pare ca este mult peste limita normala a unui om.

| explică (pentru Iote):

Eu sunt moldovean, la mine limita alcoolului nu este? glumesc limita mea e aproximativ jumate de sticla de șampanie, și da o beau ca pe suc, nu ca o muiere big grinDDD
Da, am avut de la paracetamol, am stat in reanimare 2 săptămâni, avea să dau duba

| a răspuns:

Nu mai bea alcool cât timp iei pastile.

| explică (pentru Țoglă):

Nu beau pastile la moment
Întrebarea a fost: "dacă o să beau alcool mai mult de limita, voi muri daca am avut așa problema?" Pt că eu pot să beau 2-3 pahare de șampanie și mi se face rău

| a răspuns:

De preferat ar fi sa eviti alcoolul foarte mult timp de acum incolo. Cu ficatul nu e de joaca, mai ales daca ai avut insuficienta hepatica, deci ficatul a fost grav afectat. De preferat ar fi sa bei doar la ocazii speciale, dar in cantitati mici, 1-2 pahare. Nu stiu daca o sa mori daca bei mai mult alcool, dar nici indicat nu este pentru ca nu stii cum reactioneaza ficatul dupa insuficienta aia. Deci mai bine eviti alcoolul ceva timp.

| a răspuns:

Stai linstit frate nu mori, dar ia-o mai usor cu acolul, cand ei pastile nu e indicat sa bei...dar nici atunci nu mori.