| Costelus710 a întrebat:

Salut, am o întrebare care poate părea amuzantă, dar vorbesc serios.
Am o problema cu scaunul... Se întâmplă că dacă mă duc la baie noaptea mă ustura anusul după ce termin (mă ustura și înainte să mă duc la baie) și disconfortul ăsta durează vreo ora. In schimb, daca mă duc la baie ziua, nu se întâmplă asta (problemă este că în ultimul timp nu prea îmi mai bine nevoia sa mă duc ziua, deși aș vrea).
Știți cumva care ar putea fi problemă? Rog seriozitate
Mulțumesc, dau funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| batranulintelept77 a răspuns:

Nu e chiar deloc amuzant, ar trebui si tu sa iei problema mai in serios! Normal și obișnuit ar fi să poți să elimini scaun pe timpul zile, cu precădere dimineața. Faptul în sine că ai nevoie la toaletă noaptea este îngrijorător. Poate ai program de mâncat dereglat? Mic dejun la ora 14 și gustări la 2 noaptea? Așa ceva? Recomandat este să mănânci cu 2 ore inainte sa te culci. NU PENTRU CA TE INGRAȘA, ala e mit, e vorba de digestie. Deci incearca sa ai mesele mai in timpul zilei. Pai vezi ce alimente nu tolerezi. Poate ceva iute?

4 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu e amuzantă deloc. Te-ai iritat probabil, ori din cauza constipației, ori din cauza diareei, ori de la hârtia igienică. Ori ai făcut hemoroizi... Întreabă la farmacie, cei de acolo îți vor oferi un unguent și usturimea va dispărea în câteva clipe.

| SpiridusulTuca a răspuns:

Bea multa apa dimineata si mananca ceva dulce, cafa cu zahar e bomba. Si da este ceva serios, poate sa fie debut de boala inflamatorie insa nu cred. Acea inflamatie poate fi si pur si simplu de la stres. Sau de la ce mananci. Fa un test deala coproparazitologic ca e cam 14 lei. Si curata-te cu servetele dezinfectante

| Zuzu1991 a răspuns:

Cred ca mamanci seara chestii picante, asta e un motiv serios sa te usture cand mergi la toaleta

| Teo29 a răspuns:

1. Mergi la un dr. nutritionist sa iti ofere un regim personalizat.

2. S-ar putea sa fie vorba si de hemoroizi interni. Recomand, alternativ pe langa ce iti prescrie medicul, sa incerci niste supozitoare din plante de la Plafar, de la firma Favisan, se chema Favisan Colon San Pro Cerat( Gasesti pe google prospectul).

Toate cele bune!

Nu uita sa bei apa, recomand de la Selgros apa alcalina, Perla Moldovei, 2L zilnic.
( inaintea fiecarei mese, cu 30 minute, poti bea o cana de apa plata calduta, te va ajuta la digestie)