|

Salut. Am o problema cu vederea, vad dublu in anumite conditii. Am facut multe consultatii si nu prea mi-au dat de cap, asa ca v-as ruga daca cunoasteti pe cineva, sau daca aveti si voi niste simptome similare, sa imi dati cateva sfaturi...

Vad dublu scrisul doar cand este pe fundal negru, daca scrisul este alb si restul imaginei este neagra, vad dublu ( ma deranjeaza seara cand ma uit la tv cu becul stins) pe langa asta, daca am in centrul imaginei ( pe laptop) un obiect, indrept capul spre dreapta incat sa vad cu coada ochiului stang obiectul din centru, daca inchid ochiul drept pur si simplu obiectul dispare din campul vizual, pentru mine nu mai exista. Nu stiu de cat timp am aceasta problema, eu am observat-o de abia acum... Mi s-a facut anul trecut examen de camp vizual, RMN, examen de fund de ochi, nu am avut nimic... Cand ma uit atent la unele obiecte mi se par ca se deformeaza ( eu cu deformatul obiectelor am cautat o solutie, cand am fost la acele controale nu vedeam dublu)

Vreo parere? Mi s-au dat ochelari pentru astigmatism si n-au avut niciun efect, nu stiu ce dioptrii aveau, dar cu ochiul drept vedeam mai bine cu ei pusi, dar cu ambii ochi deschisi nu am probleme cu acuitatea vizuala fara ochelari.

3 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| a răspuns:

S-ar putea să ai un defect fizic în zona cortexului vizual.
Acesta se poate vedea cu un RMN.
Dar se poate să ai un defect de soft la interpretorul de imagine, care nu se poate corecta decât cu niște exerciții bine alese de către un medic oculist foarte priceput.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sadrian46):

Asta in legatura cu scrisul dublu sau cu acea disparitie? RMN mi-am facut la creier, trebuie sa fac altul? ( habar n am ce este acela cortex vizual)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru collapse2001):

În creier sunt zone specializate în exercitarea unor funcții, unele cu vederea altele cu mușchii, etc.
Dacă ai făcut un RMN și nu s-a văzut nimic acolo, este bine.
Ce a spus un medic oculist, asta fiind meseria lui?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează