| Anonimul54287654098 a întrebat:

Am o problemă destul de serioasă... Eu petrec mult timp pe telefon, in jur de 5-6-7 ore zilnic din motivul că nu am altceva de făcut,nu am cine ieși afară așa că mă plictisesc grav. Am observat că am niște probleme cu memoria,adică efectiv uit ceea ce voiam să spun, am probleme de exprimare (chestia asta se intamplă mai rar). Nu mă pot concentra la ceea ce citesc, adică trebuie de vreo 2 ori ca să înțeleg, uit denumirea anumitor cuvinte și uit cu câți de "i" se scriu, spre exemplu copiiilor (cu 2 sau 3 de i?) Mă refer la copii nu copii pe foaie. Și tot așa, asta să fie problema?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| LaElly11 a răspuns:

Bună! Și eu petrec foarte mult timp pe telefon, cam ca tine sau uneori poate mai mult. Este o dependență destul de gravă după părerea mea și ar trebui făcut tot posibilul pentru a scăpa de ea. Are consecințe atât pe plan psihic, social dar și al sănătății. Eu personal încerc în ultima vreme să îmi ocup timpul gătind, îngrijind animalele, și chiar citind cărți deși nu sunt obișnuită să fac asta și nici nu îmi place în mod deosebit. Nu știu cât de gravă e situația la tine, dar dacă nu reușești ar fi ok să apelezi la ajutor specializat sau la medic daca simptomele se agraveaza. Și eu ca și tine am observat anumite pierderi de memoriei, lipsa concentrării, uneori nervozitate, oboseală, dureri de cap etc.

4 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Un neurochirug renumit din Sydney, Australia trage semnale de alarma asupra folosirii prea multe a telefonului, care produce cancer la creier.

Vezi videoul din acest link, unde vorbeste dr. Teo, neurochirurgul care opereaza creiere si confirma ca telefonul poate produce cancer la creier:
https://mknaturalhealth.com.au/is-your-phone-making-you-sick/

Aici este postarea aparutala televiziunea nationala australiana, ca un mesaj de trezire pentru parinti, sa nu mai alse copii cu telefonul, pentru ca le produce tumori maligne la creier.
https://www.facebook.com/367542343889100/videos/501434367335577

| Ineys a răspuns:

N-ar treaba cu telefonul, dar totusi n-ar strica sa vizitezi medicul de familie ca sa vedeti ce faci in continuare.

| Bruno92 a răspuns:

Ai probleme cognitive, mai exact tulburare cognitiva posibil sa fie din cauza depresiei sau a altei probleme medicale.

| SLS92 a răspuns:

Sa incerci sa iti faci prieteni. nu te vad bine daca ai inceput de pe acum cu problema asta, multi o simt pe propria piele dupa 20 de ani in colo