|

Salut, am si eu o intrebare, am 19 ani si am inaltimea 1.72, de la 16 ani nu am mai crescut deloc. Imi poate spune cineva de ce? Parintii, mama are 1.60 iar tatal 1.77, vreau sa mentionez ca de la 15 ani m-am apucat de sala ajungand la 18 ani sa ridic 100 kg la picioare poate asta sa fi avut un efect negativ asupra cresterii sau coloanei? Mai este posibil cumva sa ajung macar la 1.75? Si daca da, cum?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Din pacate, cauza este SALA, de aceea nu ai mai crscut in inaltime!
Spun asta, pe acest forum de multi ani.
sala nu te ajuta sa cresti in inaltime, ci iti dezvolta musculatura, iar pentru copii care sunt in crestere, le stopeaza cresterea in inaltime.
Din pacate, la 19 ani cresterea ta este incheiata!

| a răspuns:

Doar 100kg la genuflexiuni nu este in niciun caz o greutate care sa afecteze cresterea in inaltime. Daca vorbesti de presa...nici atat. In linii mari inaltimea indivizilor este prestabilita gentic si au o legatura directa cu lungimea telomerelor genelor ADN-ului. De asemenea s-a stabilit ca unele exercitii de intindere executate pe perioada cresterii pot favoriza o crestere cu 1-2cm in plus fata de inaltimea prestabilita genetic.