| ArinRO a întrebat:

Salut, am si eu o întrebare, am o problema cu maseaua si sunt in Belgia, am luat antibiotic ca sigur am o infecție după ce am luat antibioticu peste vreo 30 minute, am avut o durere uriașă asa durere nu am mai avut in viața mea, oare sa fie de la antibiotic ca curăță infecția?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| mi25 a răspuns:

Nu te-am contrazis, dar nu la toti foloseste. Discutam cu medicul dentist despre aceste infectii. Mi-a spus ca acestea trebuie tratate cu antibiotice si apoi cautata cauza, deoarece, chiar daca dupa o perioada trec, ele raman latente si pot sa reapara oricand.

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

De ce nu-ti clatesti maseaua cu CEAI de MUSETEL?
Clatirea se face cu ceai caldut, indelungat, pana ce simti ca pisca deja tare, dupa care scuipi.
Repeti clatirea cu o cana mare de ceai, pana ce se termina.
Clatirea o faci de 3-4 ori pe zi, pana ce trece inflamatia + 1 zi.

| mi25 a răspuns (pentru Bula):

Ceaiul de musetel poate ameliora - la unii - durerea de masela. La altii nu. La unii trece durerea cu apa rece, la altii cu ceai cald.
Dar singura solutie viabila pe termen este dentistul.

| Bula a răspuns (pentru mi25):

Eu mi-am tratat fistulele de multe ori cu ceai de musetel, pana ce s-au spart, s-au golit si s-au dezinfectat (2-3 zile).
Stiu despre ce vorbesc!
Ceaiul de musetel are proprietati naturale antiseptice foarte puternice (din extractul de musetel s-a facut si solutia Rivanol, folosita la rani (mai nou se face din chimicale).

| Bula a răspuns (pentru mi25):

Da tratamentele cu antibiotice sunt neaparat necesare daca fistula re-apare la acelasi dinte, in mai putin de un jumat de an (inseamna ca n-a fost tratat suficient cu musetel dupa spargerea fistulei).

| mi25 a răspuns (pentru Bula):

Nu te-am contrazis, dar nu la toti foloseste. Discutam cu medicul dentist despre aceste infectii. Mi-a spus ca acestea trebuie tratate cu antibiotice si apoi cautata cauza, deoarece, chiar daca dupa o perioada trec, ele raman latente si pot sa reapara oricand.

| darrio2007 a răspuns:

Mergi la un dentist. Sunt si acolo.

| Violleta2022 a răspuns:

Se pare ca infectia a evoluat asa de mult ca este inofensiva.
Mergi de urgenta la medic sau la spital, sa-ti dreneze infectia, ca sa nu urce la cap sis a faci meingita.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Antibioticul e fix wula la infectiile dentare. Pana nu se dreneaza zona, infectia va ramane.
Du-te la un dentist sa iti dea un tratament corect, pana sa se poata interveni.
Sau indura durerile pana cand trec 3 zile de tratament la ureche, sa vezi daca ai nimerit antibioticul.
Nu uita ca din pastile faci cel putin o ameliorare. Ameliorare care se face si in mod natural, fara nici o pastila.
Antibioticul "asigura" niste efecte adverse, printre care si o posibila candidoza.
Concluzia: mergi la dentist oricum.

| mi25 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Nici un dentist nu intervine la dantura infectata. Si dentistul prescrie antibiotic pentru ca sa treaca infectia si apoi lucreaza la ea.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru mi25):

Inflamata ai vrut sa spui.
Infectia ramane si dupa ce se retrage umflatura, atunci se poate interveni pe canal sau chirurgical. Nu iti pune nimeni plomba dupa antibiotic, trebuie inlaturata infectia fizic.

| mi25 a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Antibioticul trateaza infectia, nu inflamatia. Ce este inflamatia? Nu cumva manifestarea infectiei? Mai precis "cimitir" de celule moarte in lupta cu "intrusii" in corpul omenesc? Dar cand anticorpii omului nu reusesc sa faca fata microbilor sau virusilor care ataca, este necesar sa se intervina cu antibiotice pentru a-i dobori.
Am zis eu ca iti pue plomba dentistul imediat dupa tratament? Desi, daca totul este in ordine, dupa ce se curata locul care a fost infectat se pune plomba.
De altfel, inainte de a se pune plomba, orice dinte sau masea se curata, chiar daca nu a avut loc o infectie. Curatarea nu inlatura infectia, ci reziduurile distruse de carie. Orice infectie nu se inlatura, ea se trateaza.

| Brizbriz a răspuns:

Te doare, ai DREPTUL sa mergi la urgente in ORICE TARA CIVILIZATA, nu conteaza ce acte, asigurare, bani, etc. ai sau nu ai
din cate stiu eu Belgia e civilizata...

| mi25 a răspuns:

De regula, daca o masea (dinte) se infecteaza si "se umfla" nu mai doare sau doare putin. Cand infectia trece atunci intervine adevarata durere de masele.
Singura cale este urgenta la dentist.

| Iote a răspuns:

Ai luat antibiotice de la farmacie in Belgia? Inseamna ca ai un medic. Durerea aia nu e data de la "se curata infectia". E ceva mai grav. Mergi si la stomatolog.