anonim_4396
| Anonim întreabă:

Salut am și eu o întrebare de sănătate sa zicem așa.
Am 17 ani pe data de 19 luna asta mi am făcut operație circumcizie din cauza ca am avut parafimoza retrasa manual de doctor și după fimoza,dureri deja nu mai am,la erecție nu ma doare, dar a apărut un hematom, o umflatura sub gland ca la parafimoza doar ca mai mică nu așa de exagerata cum a fost la parafimoza dar cât de cât este măricica ..am sunat doctorul și a spus ca este un hematom fiindcă a lucrat acolo și s-a spart vena și pana sa reparat a curs sânge si sa strâns acolo dar sa pun gheata ca va trece…voi ce credeți?
Raspundeti doar dacă ați trecut prin așa ceva sau doar dacă știți cu exactitate.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| outsidethebox a răspuns:

Cred ca ar trebui sa mergi la un consult, la un alt chirurg, pentru o a doua opinie. Mai hine sigur, decat sa-ti para rau mai tarziu... Multa sanatate!

| jj7700 a răspuns:

Eu mi-am facut circumcizie la 21 de ani si am avut un mic hematom pe partea de sus a penisului, in zona imediat adiacenta operatiei/cusaturii. In cazul meu era vorba de o umflatura de dimensiune aproximativa unui bob mic de mazare. A trecut de la sine in cateve luni, neprovocandu-mi nicio durere sau disconfort. Este o reactie normala. Prin circumcizie se inlatura excesul de preput (care nu are nicio functie fiziologica la barbatul adult, dar este puternic vascularizat), iar pielea de pe corpul penisului este cusuta la baza glandului (capului) pentru a o reatasa de o fasie ingusta de piele, ramastia a preputului. In urma acestei reatasari, vasele de sange din pielea de la baza penisului trebuie sa isi regaseasca drumul spre varful penisului, in speta fasia ingusta de preput ramasa imediat adaicenta glandului. In acest proces de revascularizare pot aparea mici hematoame ce vor disparea odata ce zona s-a vindecat complet si vasele de sange si-au regasit drumul. Daca nu iti provoaca dinsconfort sau dureri si este doar o problema cosmetica de moment, eu zic sa ii mai dai cateva luni si dupa sa mergi la urolog daca inca te deranjeaza.