|

Salut. Am un coleg de cameră din Belfort Franța, el zice că nu a fost testat de coronavirus înainte să vină, trebuie să fac ceva? Nu mi-e frică pentru mine ci pentru răspândirea virusului.

Îmi imaginez că mai sunt multe cazuri de genul, cum s-a asigurat statul că cei care intră nu poartă virusul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Crezi că sunt testați toți oamenii din lume care traversează o graniță? Sunt testați doar cei pentru care există motive de suspiciune, adică cei care vin din zone cu focare puternice sau care au intrat în contact cu cei infectați.

În Franța sunt în prezent vreo 14 cazuri la o populație de 67 de milioane. Adică șansele ca colegul tău de cameră să fie infectat sunt de 1 la 5 milioane.

| a răspuns (pentru johnnny123):

Pai și e așa grav virusul? Eu zic că se exagereazacasa ..nici să ne izolam sau alte prostii sa ne încuiam in casa.

| explică (pentru Joker3134):

Nu e grav dar e bine să evităm răspândirea.

| a răspuns:

Acum depinde de cât timp se afla el în tara. Din păcate acest virus nu permite depistarea lui mai rapida decât dacă faci analize. Perioada lui de incubație este de 14 zile. Pana atunci mulți nu au nici un simptop. Atunci deja find târziu, mulți luând contact cu aceasta persoana.
Ca să fi tu împăcat mergi cu el la UPU sa ai facă un test asta dacă este venit recent din Franța. Dacă este de acum mai mult de 2 săptămâni, stai liniștit.