| AlexDorinel a întrebat:

Salut! Azi de dimineata mama a zis ca maine ma duc la vaccin.Ce o sa-mi faca?

Am auzit de la scoala cand ne mai povesteau profesorii ca cica imi baga niste bacterii care lupta contra altor bacterii deci din asta reiese ca e inutila vaccinarea.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| RoCkKiD a răspuns:

O sa simti o intepatura si o sa tii o bucata de bumbac 5 min pe locul unde ti s-a facut vaccinul.

Sistemul tau imunitar este un mecanism super destept, dupa ce vine un virus si il ataca isi face niste soldatei specializati pentru a se bate cu virusul ala..problema in cazul asta e ca trebuie sa treci prin boala respectiva cu toate conscintele ei (de multe ori febra, bubite pe piele si o multime de posibile complicatii care pot duce si la moarte).

Vaccinul contine o cantitate mica din acel virus care este bine ametit si mort sau aproape mort incat sa nu poata sa-ti faca nimic iar corpul tau sa isi faca soldateii fara ca tu sa trebuiasca sa suferi boala respectiva.

6 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Cam asa ceva

suntserios
| suntserios a răspuns:

Fix asa functioneaza vaccinul. Ti se introduc in organism niste anticorpi care lupta cu bacteriile care provoaca boli grave in unele cazuri. Daca din asta tu ai inteles ca vaccinul e inutil e cam tristut

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ca cica imi baga niste bacterii care lupta contra alte bacterii deci din asta reiese ca e inutila vaccinarea.
Un vaccin nu bagă în tine boala, ci o formă special preparată care face o să zicem boală la nivel foarte redus. În această luptă cu boala, corpul produce anticorpi. niște substanțe capabile să lupte cu microbii bolii reale. Învață să le producă și le produce apoi continuu. Când corpul este agresat apoi de boala pentru care ai fost vaccinat, ei sunt distruși imediat de acești apărători pe care organismul a învățat să îi producă. Devii imun la boală, care altfel ar putea să te omoare. Așa că profesorii tăi ți-au explicat prost.

| Ventrue a răspuns:

laughing Daca nu iti facea vaccinurile cand erai mic faceai o gramada de boli si unele din ele te puteau lasa paralizat partial sau total. Ai net, cauta pe google importanta vaccin si afli de ce e necesar.

| Ineys a răspuns:

Ai terminat medicina cumva?

| Horus35 a răspuns:

Prin vaccin ți se introduc în corp anumite tipuri de virusuri, iar organismul tău învață să lupte cu aceștia și creează "arme" eficiente împotriva lor. Virusurile sunt atenuate asa ca își pierd puterea de a te îmbolnăvi. În cazul îmbolnăvirii adevărate, datorită vaccinului, organismul tău cunoaste virusul cu care luptă și se apără cu mai multă ușurință. E ca un fel de simulare înaintea examenului.