| Stargoz a întrebat:

Salut! Azi dupa ce m-am dezinfectat am vrut sa vad cum imi miros mainile si am simtit mirosul puternic de spirt (ma asteptam la asta desigur). Dupa m-am gandit la ceva. Daca este mortal sa bei spirt are ceva daca eu îl mirosi? Mi se poate intampla ceva? Dau funda.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Saraaa2345 a răspuns:

Ca miroși nu e problema! Problema e dacă bei! Nu încerca! PS: nu mirosa prea mult spirtul. Diluantul, acetona, benzina etc sunt toxice. Poți leșina din asta!

8 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Spirtul nu este si nu a fost mortal sa-l bei, sunt destui betivi care-l strecoara nu stiu metoda in fine si il beau ca o solutie mult mai ieftina la rachiu...dar cu toate astea nu sfatuiesc pe nimeni sa bea pentru ca printre altele arde partea bucala si pe unde trece
Deci nu beti spirt niciodata!

| Eisenheim a răspuns (pentru Simpatik):

Așa e, se bea in unele zone și acum, prin celebra metoda,, rupt'n doua laughing. Până prin anul 2000 era foarte bun, puteai face o băutură foarte bună, cei care au băut în aceea perioadă zilnic, au in jur de 90 ani. Bineînțeles,astăzi nu mai merita pentru că e plin de băuturi mai bune, gata preparate, iar spirtul are acum un gust mult mai rău, dar nu te omoară in nici un caz, daca doar îl mirosi îți amețesc virușii eventual dar nu face rău happy

| WhiteLife a răspuns:

Mortale sunt multe lucruri, spirtul contine destul de mult alcool etilic, albastru de metilen (pentru culoare) si salicilat de metil (pentru miros). Dintre astea, alcoolul este volatil, adica la temperatura camerei se ridica vapori (ceea ce ai mirosit tu). Putin alcool nu e bai, daca inspiri prea mult este problema, evident. Cand mirosi ceva puternic (sau nu foarte ok), incearca se faci miscari cu mana dinspre lucrul respectiv spre nas si nu sa iti pui capul in sticla/cutia respectiva.

| Zuzu1991 a răspuns:

"Daca este mortal sa bei spirt..."
NU este mortal sa bei spirt chiar sunt saraci care se imbata cu spirt, si au metode sa scoata albastrul de metilen din el (inmoaie paine si apoi o storc, insa la un moment dat un NEBUN de turc a vandut spirt facut din alcool metilic si nu etilic, de la ala orbesti si chiar mori si chiar a murit cineva

| Simpatik a răspuns (pentru Zuzu1991):

Eu asta i-am zis si unii care se "pricep" la compozitia spirtului si funda a primit-o un raspuns nu tocmai corect in care zice ca mori, ma face sa rad, alcoolul etilic din spirt e acelasi cu alcoolul gasit in orice bautura, asta care omoara doar ficatul happy
Pe de alta parte intr-adevar alcoolul metilic care este altceva este ucigas sau lasator de sechele pe viata cum bine ai zis orbirea.
Multi incurca etilicul cu metilicul si de acolo confunzia ca cica se moare, sau iti face rau sa inhalezi, pentru ei urmatorul mesaj pai daca ar face rau spirtul cand te dai pe o rana (bine nu e indicat pe rani deschise) dar zic asa ca exemplu nu ar insemna sa te intoxici? deci unii nu gandesc logic orice ar fi.

| Leatherface4ever a răspuns:

Unii au rămas orbi după ce au consumat frecvent spirt, alții au dat coltul.

| luigifan a răspuns:

Daca ai folosit spirtul Ana are un miros intepator, iritant, irita pielea si caile respiratorii. Nu stiu ce marca ai folosit, dar daca ai folosit Ana, mai bine du-te la medic.

| george123221234567 a răspuns:

Nu mori daca mirosi spirt. daca bei, este o sansa mare sa mori