| amaadina a întrebat:

Care este diferenta dintre un stetoscop cu capsula dubla si unul cu capsula simpla? La ce se foloseste fiecare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Potrivit http://blogdemedicinisti.com/stetoscoapele-littmann/ am gasit scris urmatoarele: "Capsula stetoscopului poate să fie mică (folosită pentru copii sau focare mici de auscultație) sau mare (folosită pentru adulți), dublă (poți asculta cu ambele părți ale sale) sau simplă (poți asculata pe o singură parte)."

| CuriousStuff a răspuns:

Capsula dubla de obicei pe o parte are membrana si pe o parte e un "bell", se foloseste pentru a asculta sunete de diferite amplitudini, sunetele foarte joase se pot auzi mai bine cu "bell"-ul, adica partea fara membrana, dar sincer nu am vazut pe nimeni sa o foloseasca foarte des. Cu un stetoscop cu capsula simpla poti sa asculti marea majoritate a organelor, dar adevarul e ca cel cu capsula dubla arata mai bine. happy Asta la majoritatea stetoscoapelor.
Sunt si stetoscoape care au membrana pe ambele parti, de exemplu stetoscoape pentru cardiologie (Littmann cardiology 4, de exemplu sau Littmann Clasic 3 (care nu e de cardiologie)), aici o parte poate fi folosita la copii, dar de obicei pentru copii exista stetoscoape pediatrice sau neonatale. Daca esti student e de recomandat sa-ti iei unul cu capsula dubla cu membrana, pentru ca o sa fii nevoit sa ausculti si copii. Pentru o tensiune e mult mai bun si mai comod de folosit un stetoscop cu capsula simpla.