| Florian1994 a întrebat:

Salut! Cum pot scăpa/trata conjunctivita fara picături? Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Naty1 a răspuns:

Nu stiu daca poti.Dar oricum, încearcă să te ștergi frecvent cu ceai de musetel.

Răspuns Apreciat de Editori
| Laura162 a răspuns:

Depinde ce fel de conjunctivita e.

Daca e conjuctivita iritativa, elimini factorul iritativ si ai scapat.

Daca e conjunctivita alergica, elimini alergenul sau tii in frau cu antialergice.

Daca e conjunctivita virala si nu se suprainfecteaza, de obicei, trece in 1-3 saptamani si fara tratament. Indepartezi secretia (daca e cazul) cu comprese umede, pastrezi zona curata, te speli pe maini inainte si dupa ce atingi (atingi doar daca e necesar) si nu te freci la ochi. Exceptie face conjunctivita herpetica, atunci chiar ar trebui sa iei tratament (aciclovirul e sub forma de unguent oftalmic, nu picaturi).

Daca e conjunctivita bacteriana, nu sta aiurea fara tratament. Si aici exista variante de unguent oftalmic daca nu iti plac picaturile. In rest, indepartezi secretia (aici e alb-galbuie, te trezesti dimineata cu ea, se lipesc genele) si pastrezi zona curata.

Conjunctivitele virale si bacteriene sunt contagioase. Sa nu imparti perna, prosopul, etc.

Cel mai bine e sa mergi la medic, sa-ti spuna ce tip e si sa-ti dea un tratament daca e cazul. Daca nu, macar la farmacist. Stiu mai bine decat niste straini de pe internet.

3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mergi la medic oftalmolog si ce tratament i ti va da acela il vei folosii.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Nu uita zicala: " sa ai grija ca de lumina ochilor". Conjuctivita nu este o rana la mana sau picior sa o tratezi empiric. Mergi la medic. Ca in cei 7 ani de facultate o fi invatat ceva mai mult decat noi cum se trateaza o conjuctivita.